Domaine de la Monette, Bouzeron "Les Fias"

Een mooie Bouzeron van Domaine de la Monette, met florale aroma's en rijkgevuld met wit fruit. De smaak is fris, met groene appel en een vleugje citrus. De wijn heeft een mooie rondeur door de rijping sur lie van 8 maanden, gevolgd door 3 maanden in gebruikte houten vaten. Een prachtig ziltig-minerale afdronk maakt deze gebalanceerde wijn compleet.

Lees meer

9-
Domaine de la Monette, Bouzeron "Les Fias"

20.70

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9-

Omschrijving

Domaine de la Monette is van 2007 tot 2023 in handen geweest van het Nederlandse echtpaar Roelof Ligtmans en Marlon Steine. Sinds begin 2023 hebben zij het stokje overgedragen aan Pierre-Etienne Chevallier. Hij werkte eerder voor prestigieuze wijndomeinen zoals La Vougeraie en Cellier aux Moines. Het is nu aan hem om de solide reputatie van Domaine de la Monette, dat inmiddels 11,5 hectare beslaat, voort te zetten. Het domein wordt vandaag de dag vaak als referentie genoemd voor de appellatie Mercurey. 

Er wordt volledig biologisch gewerkt en ook over de verdere handelingen wordt zeer zorgvuldig nagedacht. Door geen gebruik te maken van chemische middelen is er veel biodiversiteit in de wijngaard. Zonnepanelen leveren de benodigde energie en ook de verpakkingsmaterialen zijn zo min mogelijk milieubelastend. Pierre-Etienne wil deze werkwijze graag voortzetten en is daarnaast voornemens om het aanbod van het domein verder uit te bouwen door onder andere de aanplant van wijnstokken in de appellaties Givry, Rully en Montagny Premier Cru. Dit is er een om in de gaten te houden!

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Aligoté 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Bourgogne
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2020
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12,5
Serveertemperatuur: 10˚
Drinkbaar vanaf: 2021
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Kiezel en kalksteen
Vinificatie: Na de pluk worden de druiven geperst, statisch geklaard en vindt de fermentatie en malolactische omzetting plaats, alles gebeurt in grote houten vaten, tonneaux, van 500ltr.

Scores

9-
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80