Domaine Decelle & Fils, Savigny-Lès-Beaune Rouge

avigny-les-Beaune: een appellatie in het hart van de Côte de Beaune in Bourgogne met een enorme diversiteit aan terroirs. Deze cuvée wordt gemaakt van 100% pinot noir waarbij de druiven van twee verschillende percelen komen. De bodem van het ene perceel is kalkrijk en waterdoorlatend, terwijl de bodem van het andere perceel juist meer klei bevat en daardoor beter water vasthoudt. De stokken zijn er gemiddeld 60 jaar oud wat leidt tot lage opbrengsten, maar zeer geconcentreerde en rijpe druiven. Deze wijn wordt gedurende 14 maanden opgevoed op Franse eikenhouten vaten, alvorens hij gebotteld wordt. Dit leidt tot een elegante, lichte rode wijn met fruitige aroma's van kersenbonbons en zwarte bessen. Met de jaren zal deze wijn steeds meer kruidigheid laten zien en aroma's van kreupelhout. Geschikt om jong te drinken, maar ook zeker om nog even te bewaren. Onze wijn-spijs tip: Heerlijk bij rundercarpaccio en niet al te sterke kazen.

Lees meer

Domaine Decelle & Fils, Savigny-Lès-Beaune Rouge

36.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Domaine Decelle & Fils is gelegen in een historisch 19e-eeuws pand in Nuits-st-Georges. In de gerestaureerde kelders vindt men zowel de modernste technieken als traditionele Bourgondische houten vaten. Het domein beslaat 8 hectare aan wijngaard, verdeeld over een mozaïek van 15 verschillende percelen, waarvan 75% is beplant met pinot noir en de overige 25% met chardonnay. Na ervaring opgedaan te hebben in Roussillon, Bordeaux en de Rhône wilde Olivier Decelle het fantastische potentieel van de terroirs in Savigny, Chorey, Beaune en de Hautes-Côtes de Beaune in de schijnwerpers zetten.

Het terroir is rijk aan klei en kalksteen en de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is hoog en ze kennen een grote genetische diversiteit. Binnen de verschillende percelen laten de chardonnay en pinot noir dan ook verscheidene karaktertrekken zien. De wijngaarden worden biologisch gecultiveerd en de wijnen zijn sinds 2010 dan ook biologisch gecertificeerd. Het domein streeft naar het produceren van unieke wijnen met een zo puur mogelijke weerspiegeling van de percelen.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Pinot Noir 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Savigny-lès-Beaune
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2021
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2027
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80