Domaine François Mikulski, Meursault 1er Cru "Les Poruzots"

François Mikulski en zijn vrouw bewerken de wijngaard van Premier Cru Les Poruzots sinds 1992. De wijngaard omvat slechts 0,62 hectare en is ongeveer 50 jaar oud. Per jaar worden er maar 2400 flessen van deze wijn gemaakt. De bodem bestaat uit een laag leem die op een rotslaag ligt. De leem is diep in de rotslaag ingetrokken, waar het vocht vasthoudt en de wijnstok de mogelijkheid biedt om diep te wortelen. De wijn wordt voor slechts 20% op nieuw hout opgevoed, waardoor de wijn het karakter van het terroir mooi weerspiegelt. Deze Meursault is elegant, verfijnd, dynamisch en volgens François Mikulski vrouwelijker dan de overige Premiers Crus. Ongeacht het oogstjaar kent deze wijn een aantrekkelijke mineraliteit.

Lees meer

Domaine François Mikulski, Meursault 1er Cru "Les Poruzots"

198.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Francois Milkulski en zijn vrouw Marie-Pierre waren vrij om iets geheel nieuws te creëren toen zij in 1992 Domaine Mikulski startten. Na ruim 7 jaar ervaring te hebben op gedaan bij zijn oom Pierre Boillot van Domaine Boillot in Gevrey-Chambertin, was François klaar voor een nieuwe uitdaging. 

Het meest opvallende is direct hun label op de fles. Dit komt voort uit de volgende traditie: indien de wijnmaker voor eigen gebruik een fles uit de kelder haalt, schrijft hij met een krijtje de naam op de fles. Dit heeft Mikulski nu standaard doorgevoerd. Mikulski en zijn vrouw zijn zeer begaan met hun wijngaarden en zijn daar dan ook dagelijks te vinden. Zij houden de traditionele Bourgogne-stijl in eer. Zij houden van puur, mineraliteit en elegantie. 

Dit is dan ook duidelijk terug te vinden in hun wijnen. Om dit te verkrijgen gebruiken ze maar 20% nieuwe eikenhouten fusten voor de gisting en de rijping van de wijn. Bovendien gebruiken ze geen kunstmatige gisten en worden de wijnen maar zeer licht gefilterd.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2022
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2033
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80