Domaine Galétis 1684, Cabernet Sauvignon

De Cabernet Sauvignon is de basisdruif van vele grote wijnen uit Bordeaux. Deze Zuid-Franse variant heeft de duidelijke kenmerken van leer en tabak en zondoorstoofd fruit. Een prachtig voorbeeld van fraai wijnmaken in het zonnige zuiden.

Lees meer

Domaine Galétis 1684, Cabernet Sauvignon

8.20

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Domaine Galétis heeft de in de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd als leverancier van kwalitatief hoogwaardige wijnen uit de Languedoc. Het nog vrij jonge en dynamische huis heeft in 14 jaar een duidelijke stempel weten te drukken binnen de categorie wijnen waarvan je iedere dag wel een glas wilt drinken. En dat is niet zo verwonderlijk. De kwaliteit is onberispelijk en heel constant, terwijl de prijs/kwaliteitverhouding fantastisch is. 

Het Domaine behoort tot één van de vooraanstaande wijnbedrijven in Zuid Frankrijk. De cépagewijnen (wijnen van één druivensoort) van dit Domaine zijn zeer karakteristiek en als zodanig duidelijk herkenbaar. Mede door de moderne vinificatiemethodes ontstaan wijnen met veel finesse en een maximum aan geur en smaak. Naast vele particuliere relaties is het met name de zo kritische topgastronomie die meer en meer overschakelt op de wijnen van Domaine Galétis en deze wijnen schenkt als de betere huiswijn. 

Domaine Galétis ligt bij het prachtige dorpje Carcassonne met in totaal 122 hectare wijngaard. De wijngaarden liggen op de mooiste hellingen in de Languedoc waar de druiven overdag volop genieten van de mediterrane zon en 's avonds van de Atlantische zeewind die zorgt voor de afkoeling. De stenen in de wijngaard (galets, vandaar de naam Galétis) geven in de koude nachten hun warmte af aan de druivenstokken. Zowel de witte als de rode wijnen zijn zeer verfijnd en zeer karakteristiek.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 100%
Regio: Zuid Frankrijk
Substreek: Vin de Pays de la Cité de Carcassonne
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2020
Landbouw: Conventioneel
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2021
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Machinaal
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80