Domaine Hubert Lamy, Chassagne-Montrachet "Le Concis du Champ" Blanc

Een schitterend voorbeeld van een volle en breedgeschouderde wijn. Geroosterde smaakwaarin butterscotch en vanille te herkennen valt. In het plaatselijke dialect wil de naam van dewijngaard 'le Concis du Champs' zoveel zeggen als: fruitbomen in een veld, oftewel boomgaard.Ook de wijnstok gedijt blijkbaar uitstekend hier. Voor de liefhebbers van een rijke Bourgogne is diteen ideale keuze.

Lees meer

Niet voor export

Domaine Hubert Lamy, Chassagne-Montrachet "Le Concis du Champ" Blanc

Op aanvraag

Op aanvraag
Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

Omschrijving

Frankrijk kent een nieuwe generatie wijnmakers die met de ervaring van toen en kennis van nu wijn maken met een geheel eigen signatuur. Olivier Lamy, de zoon van Hubert, is zo'n voorbeeld. De opvallend frisse stijl waarin fruit centraal staat gecombineerd met een intense mineraliteit maken zijn wijnen tot tête de l'appellation. Het familiedomein bestaat al sinds 1640. Olivier maakt nu met veel passie de wijnen verdeeld over 4 verschillende appellaties: Saint-Aubin, Santenay, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet. 

Voor de witte wijnen geldt dat zij zowel de alcoholische als de malolactische gisting op fust ondergaan. Een houtopvoeding van 12 maanden maakt het geheel af en het gebruik van sulfiet wordt tot een minimum beperkt.Een aantal wijngaarden van het Domaine heeft behoorlijk oude stokken, sommige zelfs van 70 jaar oud. Olivier is 7 dagen per week te vinden in de wijngaard waar hij met een niet aflatende ijver experimenteert met snoeitechnieken, plantdichtheid en bodemanalyses om zodoende druiven met meer concentratie en wijnen met een betere balans te krijgen. En met succes: zijn wijnen vinden hun weg naar alle grote tafels in de wereld, van Hongkong tot Noorwegen. Dankzij hun textuur en diepgang zijn de wijnen ideaal om te bewaren.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2021
Alcohol: 13
Serveertemperatuur: 12˚
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2031
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Diepe kleibodems
Vinificatie: Zachte persing, 6-12 maanden in tanks. Klaren en filteren waar nodig. Opvoeding van 12 maanden in 300L and 600L vaten (0-5% nieuw hout)
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80