Domaine Leflaive, Bâtard-Montrachet Grand Cru Magnum

Domaine Leflaive bezit net iets minder dan 2 ha van deze Grand Cru, waarvan 2/3e aan de Puligny- en1/3e aan de Chassagne-kant, verdeeld over 4 percelen. De oudste wijnstokken stammen uit 1962. De grond van Batard is net wat steviger dan die van Bienvenues; dit geeft krachtige wijnen, maar door de mooie mineraliteit blijft de wijn prachtig harmonieus en in balans. De 2020 biedt opnieuw een bullseye!Een wijn met een ingetogen sappigheid, een ongekende concentratie en lengte in de afdronk.Het summum van witte Bourgogne, en in een woord samengevat verrukkelijk!

Lees meer

1,5 liter

Niet voor export

96
96
Domaine Leflaive, Bâtard-Montrachet Grand Cru Magnum

Op aanvraag

Op aanvraag
Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter

Niet voor export

96
96

Omschrijving

Domaine Leflaive; al 300 jaar present en toonaangevend in de Bourgogne. Opgericht op 20-jarige leeftijd door Joseph Leflaive met 5 hectare in Puligny-Montrachet en door de eeuwen heen uitgegroeid tot een prestigieus begrip in de gehele wijnwereld. Het was kleindochter Anne Claude Leflaive die onder haar bezielende leiding het domein in 1997 de status van honderd procent biodynamisch wijngoed bezorgde.

Helaas overleed zij in 2015 op slechts 59-jarige leeftijd. Sindsdien staat Brice de la Morandière, achterkleinzoon van oprichter Joseph Leflaive aan het roer. In 2016 is Domaine Leflaive nog verder verrijkt met de komst van Pierre Vincent als  regisseur, die in de 10 jaar daarvoor ruimschoots zijn sporen heeft verdiend bij het eveneens biodynamisch werkende Domaine de la Vougeraie. Pierre Vincent heeft op meesterlijke wijze Anne-Claudes respect voor de natuur en haar filosofie van het biodynamische wijn maken weten te vertalen in de hedendaagse wijnen van Domaine Leflaive. Domaine Leflaive bezit wijngaarden in de Grand Cru's Montrachet, Chevalier-Montrachet, Bâtard-Montrachet en Bienvenues-Bâtard-Montrachet en de Premier Cru's Puligny-Montrachet en Meursault.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Bâtard Montrachet
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2020
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2025
Houdbaar t/m: 2030
Oogst: Handmatig

Scores

96
Robert Parker
96
Vinous The 2020 Bâtard-Montrachet Grand Cru is more backward on the nose compared to the Bienvenue at the moment dispite rigorous coaxing. The palate has impressive weight and density, perhaps less finesse than the more approachable Bienvenue at the moment but with more aging potential. It feels long on the saline finish, but it's surly at this early stage.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80