Domaine Leflaive, Chevalier-Montrachet Grand Cru

Domaine Leflaive heeft 1,8 ha van deze prachtige Grand Cru, verdeeld over 3 percelen met twee verschillende bodemtypes. De kalkhoudende bodem van het hoge gedeelte van Chevalier geeft de wijn zijn mineraliteit mee, waar de kleibodem van het lager gelegen gedeelte de wijn voorziet van extra body en een aangename vettigheid. De oudste wijnstokken stammen uit 1955 en de jongste uit 1980. We zijn verliefd op deze wijn met zijn goudgroene kleur, de prachtige finesse naast de intense geur van noten en een volle, complexe en boterachtige smaak. Geconcentreerd en rijk, maar met een elegante frisheid en een magistrale finale. De absolute top in de Côte d'Or, wat een weelde!

Lees meer

Niet voor export

Domaine Leflaive, Chevalier-Montrachet Grand Cru

1,550.00

Deze wijn is beschikbaar rond september 2024

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

Omschrijving

Domaine Leflaive; al 300 jaar present en toonaangevend in de Bourgogne. Opgericht op 20-jarige leeftijd door Joseph Leflaive met 5 hectare in Puligny-Montrachet en door de eeuwen heen uitgegroeid tot een prestigieus begrip in de gehele wijnwereld. Het was kleindochter Anne Claude Leflaive die onder haar bezielende leiding het domein in 1997 de status van honderd procent biodynamisch wijngoed bezorgde.

Helaas overleed zij in 2015 op slechts 59-jarige leeftijd. Sindsdien staat Brice de la Morandière, achterkleinzoon van oprichter Joseph Leflaive aan het roer. In 2016 is Domaine Leflaive nog verder verrijkt met de komst van Pierre Vincent als  regisseur, die in de 10 jaar daarvoor ruimschoots zijn sporen heeft verdiend bij het eveneens biodynamisch werkende Domaine de la Vougeraie. Pierre Vincent heeft op meesterlijke wijze Anne-Claudes respect voor de natuur en haar filosofie van het biodynamische wijn maken weten te vertalen in de hedendaagse wijnen van Domaine Leflaive. Domaine Leflaive bezit wijngaarden in de Grand Cru's Montrachet, Chevalier-Montrachet, Bâtard-Montrachet en Bienvenues-Bâtard-Montrachet en de Premier Cru's Puligny-Montrachet en Meursault.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Puligny Montrachet
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2022
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2026
Houdbaar t/m: 2032
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80