Domaine Les Hautes Terres, Autres Terres Blanc

De chardonnay-wijnstokken staan aangeplant tussen de 350 en 450 meter boven zeeniveau, op een bodem van kalksteen en een laag die rijk is aan fossielen. Deze biologische wijn is sappig en zacht, met een floraal karakter en een aangename frisheid; te danken aan de hoge ligging van de wijngaarden. Rijp wit fruit en een prachtige balans.

Lees meer

9+
Domaine Les Hautes Terres, Autres Terres Blanc

13.75

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9+

Omschrijving

Aan de voet van de Pyreneeën in de Vallée de l’Aude aan de grens van de Languedoc ligt Domaine Les Hautes Terres. Het domein ligt in Roquetaillade in het arrondissement Limoux en is in handen van Gilles Azam en Geneviève de Groot. Gilles Azam, geboren in het dorp, kocht er in 2000 zijn eerste wijnstok en bouwde het domein, samen met Geneviève, door de jaren heen uit tot de huidige 13 hectare. Er wordt vakkundig gespeeld met het verschil in ligging en hoogte van de wijngaarden in combinatie met de keuze voor de druivenvariëteit. De wijnen zijn biologisch gecertificeerd en kennen allemaal een opvallende levendigheid door de invloed van de hoge ligging van de wijngaarden.

Details

Drinkbaar vanaf: 2023
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2025
Type wijn: Witte Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Languedoc
Substreek: Limoux
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2022
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Alcohol: 12,5
Oogst: Handmatig

Scores

9+
Harold Hamersma Een fles met een fraai, doch weinig mededeelzaam etiket. Het blijkt, vertelt de importeur ons welwillend, te gaan om chardonnay, geplant op kalkgronden op fikse hoogte: 350 tot 450 meter boven zeeniveau. We zijn hier aan de voet van de Pyreneeën, in de Vallée d'Aude. Roquetaillade heet het hier in Limoux.

Geneviève de Groot en Gilles Azam maken hier met aandacht voor de mooie natuur pure en oprechte wijnen. Wijnen van druiven, wijnen zonder opsmuk en tierlantijnen. Wijnen die smaken naar hun druif en herkomst.
Zo smaakt chardonnay van hoge wijngaarden: rank en levendig, speels maar beheerst, vol fruit en mooi droog. Heel natuurlijk, maar vrees geen woeste puurnatuurwijn: we hebben hier een zeer welopgevoede wijn in het glas, die smaakt naar de ongerepte wijngaarden, en tegelijk een zeer sjiek feestje is.

Laatst bekeken

  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80