Domaine Les Hautes Terres, Autres Terres Rouge

Gelegen op 350-450 meter hoogte in de vallei van de Aude liggen de wijngaarden van deze cuvée verspreid over verschillende percelen. De bodem is er rijk aan kalk, fossielen en mergel. De druiven die gebruikt worden voor deze wijn bestaan voornamelijk uit Merlot en Cinsault. Afhankeljk van het oogstjaar kiest de wijnmaker er nog wel eens voor nog een derde of vierde druivenras toe te voegen zoals Malbec of Cabernet Sauvignon. De precieze samenstelling is elk jaar weer een verrassing. In deze wijn komen vooral fruitige en kruidige aroma’s naar voren. De tannines zijn soepel en de afdronk erg aangenaam.

Lees meer

9-
Domaine Les Hautes Terres, Autres Terres Rouge

13.75

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9-

Omschrijving

Aan de voet van de Pyreneeën in de Vallée de l’Aude aan de grens van de Languedoc ligt Domaine Les Hautes Terres. Het domein ligt in Roquetaillade in het arrondissement Limoux en is in handen van Gilles Azam en Geneviève de Groot. Gilles Azam, geboren in het dorp, kocht er in 2000 zijn eerste wijnstok en bouwde het domein, samen met Geneviève, door de jaren heen uit tot de huidige 13 hectare. Er wordt vakkundig gespeeld met het verschil in ligging en hoogte van de wijngaarden in combinatie met de keuze voor de druivenvariëteit. De wijnen zijn biologisch gecertificeerd en kennen allemaal een opvallende levendigheid door de invloed van de hoge ligging van de wijngaarden.

Details

Drinkbaar vanaf: 2023
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2026
Type wijn: Rode Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Languedoc
Substreek: Limoux
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2022
Alcohol: 12,5
Oogst: Handmatig

Scores

9-
Harold Hamersma Zie ook de witte Autres Terres voor meer informatie over het domein en de mensen die het bestieren. Enfin, dit is dus die andere, de rode.

Blend van, in ieder geval merlot en cinsault, plus nog wat niet nader gespecificeerde druiven, soms cabernet sauvignon, soms malbec, soms beide, afhankelijk van wat het jaar te bieden heeft. Fijne, eigenzinnige wijn die zijn oorsprong kent aan de voet van de Pyreneeën. Geneviève de Groot en Gilles Azam maken hier met aandacht voor de mooie natuur pure en oprechte wijnen. Rood zonder tierelantijnen en poppengordijnen in dit geval. Druistig bessig, kordaat kersig, licht kruidig, barmhartige tannines en giebelige zuren. Leeft, beweegt.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80