Domaine Mathieu Paquet, Crémant de Bourgogne

Een elegante Crémant de Bourgogne van Mathieu Paquet. In de neus subtiele citrustonen aangevuld met appel, rijpe peer, noten als amandelen en de typische witte bloemen van de chardonnay. De gamay en pinot noir brengen hints van rood fruit als framboos en bessen. Een frisse Crémant met tegelijkertijd een mooie romigheid. Smaakvol en gebalanceerd.

Lees meer

9-
Domaine Mathieu Paquet, Crémant de Bourgogne

17.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9-

Omschrijving

In 1980 begonnen Jocelyne en Michel Paquet Domaine des Valanges in Davayé, een dorpje in de het zuidelijkste gedeelte van de Bourgogne; de Mâconnais. De wijngaarden zijn ideaal gelegen op zuidelijke hellingen met een bodem die voornamelijk uit kalk met wat klei bestaat. Dit draagt bij aan de minerale expressie van de wijnen. Het domein, dat initieel zo’n 6 ha besloeg, genereerde al gauw bekendheid, voornamelijk vanwege hun Saint-Véran-wijnen. 

Door de jaren heen gaven Jocelyn en Michel hun liefde en passie voor het domein en het vak door aan hun drie zoons; Jean-Baptiste, Mathieu en Camille. Het wijngaardareaal breidde zich verder uit (12 ha) binnen de verschillende subregio’s van de Mâconnais en in 2016 namen de drie broers het familiedomein officieel over. Camille is verantwoordelijk voor de wijngaarden en het wijn maken en Mathieu en Jean-Baptiste richten zich op de verkoop en marketing. 

Ze hebben erg veel oog voor verbeteringen en steken veel werk en energie in de ontwikkeling van het domein met als doel om toegankelijke Bourgogne-wijnen van uitstekende kwaliteit te kunnen aanbieden. Momenteel werken zij hard aan een biologische certificering van hun wijnen, oogstjaar 2021 zal als eerste oogstjaar met certificering op de markt komen. Sinds 2019 gaat het domein verder onder een nieuwe naam: Famille Paquet. Daarnaast heeft Mathieu Paquet ook nog een eigen label onder zijn eigen naam. Hiervan vertegenwoordigen wij met plezier de Bourgogne Chardonnay op de Nederlandse markt.

Details

Type wijn: Champagne - Mousserend
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 40%, Gamay 20%, Pinot Noir 40%
Regio: Bourgogne
Smaak: Droog en Fris
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig

Scores

9-
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80