Domaine Trapet Père & Fils, Gevrey-Chambertin 1er Cru Aux Combottes

De wijngaard Combottes ligt tussen Clos de la Roche, Grand Cru van Morey Saint Denis, en Latricières Chambertin van Trapet. Het is een klein perceel van ongeveer 15 hectare. Op dit perceel worden de wijnstokken rondom een enkele paal geleid, échalas genoemd. Voorheen werden de druiven gebruikt voor een blend van drie premier crus, maar sinds oogstjaar 2021 wordt er een eigen Cuvée van gemaakt. Het boeket is betoverend, met uitgesproken aroma's van rijpe kersen, zwarte bessen en subtiele tonen van viooltjes, ondersteund door een vleugje aardse mineraliteit en fijne kruiden. In de mond leiden verfijnde tannines en rijpe fruittonen tot een lange, harmonieuze afdronk met hints van specerijen, leer en een vleugje tabak. Een meesterwerk uit de Bourgogne dat de passie en het vakmanschap van Domaine Trapet perfect tot uitdrukking brengt.

Lees meer

92
94
93
Domaine Trapet Père & Fils, Gevrey-Chambertin 1er Cru Aux Combottes

299.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
92
94
93

Omschrijving

Domaine Trapet werd opgericht in 1870. Inmiddels telt dit familiebedrijf zes generaties wijnmakers en hebben ze ruim 18,5 hectare aan wijngaard in bezit. Deze wijngaarden bevinden zich allen in Gevrey-Chambertin en Marsannay, met uitzondering van de recentelijk toegevoegde 2,10 hectare in de Côte de Beaune. Domaine Trapet heeft in totaal vier hectare wijngaard op drie van de negen Grand Cru percelen in Gevrey-Chambertin: Chambertin, Chapelle-Chambertin en Latricières-Chambertin.

Vandaag de dag wordt het domein gerund door Jean-Louis Trapet, die op een bijna filosofische wijze spreekt over zijn wijnen. Hij was dan ook degene die eind jaren ’90 besloot te experimenteren met biodynamische wijnbouw. Sinds 1997 werkt het gehele domein biodynamisch, wat uiteindelijk resulteerde in het certificaat van Biodyvin en Demeter. Volgens Jean-Louis Trapet is dit enerzijds een antwoord op de huidige klimaatverandering, maar sluit het ook aan bij zijn filosofie om de druiven ‘te begeleiden, maar nooit te forceren’.

Trapet maakt een toegankelijke stijl wijn met een sprekend karakter. Complex en verfijnd met een bewonderenswaardig lange afdronk. De balans tussen het fruit, mineraliteit, frisse zuren en zachte tannines is iets wat niet snel meer vergeten wordt. Trapet slaagt erin het terroir te laten spreken, waarbij al zijn wijnen stuk voor stuk een eigen verhaal vertellen. Een waar genot!

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Pinot Noir 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Gevrey-Chambertin
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2021
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2025
Houdbaar t/m: 2043
Oogst: Handmatig

Scores

92
Robert Parker
94
Vinous
93
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80