Domaine Vacheron, "L'Enclos des Remparts"

Een zeer zeldzame en exclusieve wijn, gemaakt van druiven die afkomstig zijn van één perceel met niet-geënte wijnstokken. De muren die de wijngaard omringen zijn ruïne-overblijfselen van de oude stadsmuren van Sancerre. De wijn heeft een zeer verfijnde structuur met tevens een grootse diepgang en complexiteit. Subtiele honingtonen, wit fruit en citrus in de neus. Met de jaren zal de wijn winnen aan intensiteit en concentratie van het rijke, witte fruit. Hoewel de wijngaard middenin Sancerre ligt, mag deze wijn niet geclassificeerd worden als een Sancerre.

Lees meer

Domaine Vacheron, "L'Enclos des Remparts"

214.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Overgrootvader Maurice Vacheron startte ooit met het cultiveren van een aantal wijnstokken in Sancerre. Het was zijn zoon Jean die zich daadwerkelijk richtte op het produceren van wijn. Hij deed dit destijds al met veel oog voor de pure expressie van het terroir in de Sauvignon Blanc. Iets wat het domein hedendaags nog hoog in het vaandel heeft staan. De zonen van Jean, Denis en Jean-Louis, bouwden het domein verder uit en kenden daarnaast ook een belangrijke rol toe aan deaanplant van Pinot Noir. 

Vandaag de dag zijn het de twee neven Jean-Laurent en Jean-Dominique, zoons van Denis en Jean-Louis die het werk van de eerdere generaties voortzetten. Zij hebben het domein naar het huidige, zeer hoge, kwaliteitsniveau getild. De kelders bevinden zich in het charmante Sancerre, gelegen op een heuveltop. De wijngaarden liggen voornamelijk in het oosten van Sancerre; grotendeels op Silex bodems, en gedeeltelijk op een bodem van zachter kalksteen en klei. Op het domein wordt volledig biodynamisch gewerkt.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Sauvignon Blanc 100%
Regio: Loire
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2022
Alcohol: 13
Serveertemperatuur: 10-12˚
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2030
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Vuursteen (Silex)
Restsuikers: 0,3 gr/l
Zuurtegraad: 6,9 gr/l
Vinificatie: Alcoholische fermentatie met natuurlijk gist. Geen malolactische vergisting. 12 maanden sur lie rijping, in 5 jaar oude Franse barriques van 228 liter.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80