Filet Mignon Carignan

Ooit was Carignan het meest aangeplante druivenras van Frankrijk. Dit ras is makkelijk te cultiveren en levert hoge opbrengsten. Maar dit kwam niet altijd ten goede van de kwaliteit en zo kreeg dit ras een slechte reputatie, met als gevolg dat veel van de aanplant werd gerooid in de jaren 90. Gelukkig waren er nog altijd een aantal wijnboeren die geloofden in de potentie van deze druif. We komen hem veel tegen in Zuid-Franse blends en zo af en toe ook in een monocépage. Wijnen van oude carignan wijnstokken leveren een zachte en frisse wijn met veel rood fruit, zoals ook deze Vin de France. Een verrassend glas met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!

Lees meer

8.5
Filet Mignon Carignan

9.70

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
8.5

Omschrijving

Domaine Galétis heeft de in de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd als leverancier van kwalitatief hoogwaardige wijnen uit de Languedoc. Het nog vrij jonge en dynamische huis heeft in 14 jaar een duidelijke stempel weten te drukken binnen de categorie wijnen waarvan je iedere dag wel een glas wilt drinken. En dat is niet zo verwonderlijk. De kwaliteit is onberispelijk en heel constant, terwijl de prijs/kwaliteitverhouding fantastisch is. 

Het Domaine behoort tot één van de vooraanstaande wijnbedrijven in Zuid Frankrijk. De cépagewijnen (wijnen van één druivensoort) van dit Domaine zijn zeer karakteristiek en als zodanig duidelijk herkenbaar. Mede door de moderne vinificatiemethodes ontstaan wijnen met veel finesse en een maximum aan geur en smaak. Naast vele particuliere relaties is het met name de zo kritische topgastronomie die meer en meer overschakelt op de wijnen van Domaine Galétis en deze wijnen schenkt als de betere huiswijn. 

 Domaine Galétis ligt bij het prachtige dorpje Carcassonne met in totaal 122 hectare wijngaard. De wijngaarden liggen op de mooiste hellingen in de Languedoc waar de druiven overdag volop genieten van de mediterrane zon en 's avonds van de Atlantische zeewind die zorgt voor de afkoeling. De stenen in de wijngaard geven in de koude nachten hun warmte af aan de druivenstokken. Zowel de witte als de rode wijnen zijn zeer verfijnd en zeer karakteristiek.

Details

Type wijn: Geschenken
Formaat: Geschenken
Druivensoort met percentage: Carignan 100%
Regio: Zuid Frankrijk
Substreek: Vin de Pays de la Cité de Carcassonne
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2021
Alcohol: 0, 12
Drinkbaar vanaf: 2022, 2023
Houdbaar t/m: 2024, 2025

Scores

8.5
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80