Gratavinum "GV5"

GV5 is een Prioratwijn met een unieke persoonlijkheid. Het gaat om de perfecte balans tussen elegantie, finesse, fruit en mineraliteit. Na de oogst ondergaan de druiven een een pre-koude maceratie van 7 dagen bij 4ºC. Alcoholische gisting vindt plaats in nieuwe Franse en Hongaarse eikenhouten vaten van 400 liter gedurende 11 dagen. De wijn heeft een diepe robijnrode kleur. In de geur zwarte vruchten jam en geroosterde tonen, later overgaand in minerale tonen. Krachtig, met een hoog gehalte aan hoogwaardige tannines, zoetig fruit en fluweelzacht. De afdronk is intens en lang.

Lees meer

Gratavinum "GV5"

62.65

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

In de hoger gelegen gedeeltes van Priorat vinden we Gratavinum, het domein van de familie Cuisine waaronder ook de befaamde huizen Pares Balta (Peñedes) en Dominio Romano (Ribera del Duero) vallen. Gratavinum is in 2000 opgericht en dus nog een relatief jonge speler. 

Samen met wijnmaker Jordi Fernandez wordt hier sinds 2003 volgens de biodynamische leer gewerkt. Dat houdt in: geen pesticiden of meststoffen en geen kunstmatige irrigatie. Schapen bemesten hier de grond en bijen bestuiven de wijnstokken tijdens het bloeiseizoen. 

Ook het terroir speelt een zeer grote rol bij dit domein en wordt weerspiegeld in de wijnen. Priorat is een regio met beroemde llicorella-bodems: een soort leisteen bestaande uit verdikte kleisedimenten die de wijnen een mineraal karakter geven. Zelf noemt Fernandez de stijl van het huis neotraditioneel; herkenbaar Priorat door rijke, stevige en minerale wijnen, maar dan wel met de toepassing van moderne technieken. Naast fusten gebruikt men hier ook amfora’s en demi-johns voor de opvoeding van de wijnen.

Details

Type wijn: Geschenken
Formaat: Geschenken
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Carignan 100%
Regio: Catalunya, Madrid
Substreek: Priorat, Sierra de Gredos
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2019
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2032
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80