La Pierre Ronde, Ladoix Premier Cru "Les Gréchons"

Ladoix is een minder bekend dorp in de Côte de Beaune dat met name beplant is met pinot noir. Deze witte is dus een uitzondering op de regel. De Premier Cru Les Gréchons is een directe buur van het beroemde Corton-Charlemagne en brengt wijnen voort met een prachtige structuur. De expressieve neus bevat minerale en florale tonen, gevolgd door citrustonen en steenfruit. In de smaak valt de mooie spanning op, vergezeld door een fijn Bourgogne-bittertje.

Lees meer

Niet voor export

La Pierre Ronde, Ladoix Premier Cru "Les Gréchons"

94.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

Omschrijving

Maison La Pierre Ronde, het geesteskind van Antoine Lepetit de la Bigne. Antoine is een veelzijdig persoon met een passie voor biologische en biodynamische wijnbouw in Bourgogne. Hij heeft zich al meer dan 15 jaar toegewijd aan het ondersteunen en begeleiden van wijnbouwers bij het ontwikkelen en succesvol maken van duurzame wijnbouwmethodes.

De reis van Antoine begon bij Domaine Leflaive in Puligny-Montrachet, waar hij maar liefst 8 jaar heeft gewerkt. In 2012 publiceerde hij 'What's So Special About Biodynamic Wines: 35 Questions & Answers For Wine Lovers'; een geliefd en veel gelezen boek. Na het tragische verlies van Anne-Claude in 2015 besloot Antoine zijn eigen weg te gaan. In 2016 richtte hij zijn onafhankelijke biodynamische adviesbedrijf "La Pierre Ronde" op. Door zijn nauwe samenwerking met gedreven wijnbouwers in de regio werd Antoine geïnspireerd om druiven te kopen en zijn eigen wijnen te maken. Dit was een gedurfde stap, vooral in het uitdagende oogstjaar 2021, waarin de meeste négociants weinig succes hadden. Deze stap getuigt van het respect en de steun die Antoine heeft verdiend binnen de gemeenschap.

De eerste release van Maison La Pierre Ronde omvat een prachtige witte wijn uit de Côte Chalonnaise, evenals zes witte en één rode wijn uit de Côte de Beaune. Vanaf het begin hebben Antoines wijnen indruk gemaakt en zijn ze opmerkelijk intellectueel, zelfs in de meest bescheiden appellaties. Steen Ohman van Wine Hog beschrijft ze als "luchtig, elegant, moeiteloos en briljant verfijnd". Het domein laat nu al een enorm potentieel zien.

Hoewel Antoine momenteel nog geen eigen wijngaarden bezit, selecteert hij de druiven die hij gebruikt zorgvuldig. Hij hecht grote waarde aan kieskeurigheid en zorgvuldige wijnbouw en werkt alleen samen met partners die zijn visie op duurzaamheid delen. Hoewel hij niet uitsluitend gecertificeerde biodynamische of biologische druivencontracten zoekt, zijn kwaliteit en respect voor de natuur absolute vereisten. La Pierre Ronde streeft naar excellentie in elke fles. Ontdek nu zelf de unieke smaken en kenmerken van deze wijnen!

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Ladoix
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2022
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2030
Oogst: Handmatig
Houtopvoeding: 12 maanden op nieuw (50%) en oud (50%) hout.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80