Les Équilibristes, Zestos pet-nat

En weer zo'n leuke wijn uit de stal van "de koorddansers": Zestos. Zestos is een pet-nat van 3 inheemse druivenrassen uit de Loire: grolleau gris, grolleau noir en pineau d'aunis. Pet-nat staat voor "pétillant naturel", wat letterlijk "natuurlijk bruisend" betekent. Om een bubbel in deze wijn te krijgen, wordt de wijn gebotteld voordat deze helemaal is uitgegist. De gistcellen die achterblijven in de fles zorgen voor een extra laagje complexiteit in de wijn, met frisse tonen van limoen, komkommer, kruiden en witte peper en het zoete van rijpe meloen.

Lees meer

Les Équilibristes, Zestos pet-nat

14.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Les Équilibristes is een collectief van 7 uiterst gepassioneerde wijnmakers uit heel Frankrijk. De geschiedenis van het collectief voert terug naar 2010, toen François, restauranteigenaar en wijnhandelaar uit Parijs, tijdens de oogst- en vinificatieperiode wijnmaker Florent ging ondersteunen. In 2015 richtten zij het collectief op en sloten andere wijnmakers zich aan, met als doel om ervaringen uit te wisselen, gewoontes te doorbreken, elkaar uit te dagen en te experimenteren. 

Alle aangesloten wijnmakers werken biodynamisch en maken terroirwijnen waarin de druiven optimaal tot uitdrukking komen. Er worden enkel natuurlijke gisten gebruikt en minimaal gebruik gemaakt van sulfiet. De wijnen worden bij de wijnmakers gebotteld en vervolgens vanuit het wijnhuis van Florent in Bergerac verzonden. De naam van het collectief, “Les Équilibristes” (de koorddansers), verwijst naar het feit dat ze van gebalanceerde en luchtige wijnen houden, uitdagend en op het randje.

Details

Type wijn: Champagne - Mousserend
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Grolleau Gris 40%, Grolleau Noir 20%, Pineau d'Aunis 40%
Regio: Loire
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2022
Alcohol: 11,5
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2026
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80