Pastourelle de Clerc Milon, 2ème Vin du Château Clerc Milon

Ingeklemd tussen de wijngaarden van Lafite en Mouton Rotschild en eigendom van Baron Philippe de Rothschild. Een standbeeld van een wijn, mannelijk en stoer en heel wat vriendelijker geprijsd dan zijn twee grote broers. Het sappige donkerrode fruit, de geur van getoast eiken, de pittige kruidigheid en de heerlijke frisheid staan garant voor intens en langzaam genieten. Heel bijzonder is het kleine percentage carmenere druiven dat zeer zeldzaam is in Bordeaux.

Lees meer

93
93
Pastourelle de Clerc Milon, 2ème Vin du Château Clerc Milon

48.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
93
93

Omschrijving

Château Clerc Milon, dat in 1855 geclassificeerd werd als 5e Cru in de Médoc, ligt op een uitzonderlijke mooie locatie met als naaste buren de eerste cru’s Château Mouton Rothschild en Château Lafite Rothschild. In 1970 werd het château gekocht door Baron Philippe de Rothschild, op een moment dat de reputatie van het château op een dramatisch dieptepunt lag. Het bezit werd onder supervisie van de baron geheel gerenoveerd en de wijngaarden werden deels voorzien van nieuwe aanplant. Onder leiding en met het vakmanschap van de nieuwe eigenaren is Château Clerc Milon uitgegroeid tot een van de meest begeerde wijnen uit de Bordeaux. 

Op het etiket van Château Clerc Milon staat een afbeelding van twee dansende clowns gemaakt van mozaïek. Het originele kunstwerk (gemaakt door een Duitse goudsmid in de 16e eeuw) is te bewonderen in het Museum van Wijnkunst op Château Mouton Rothschild. De totale oppervlakte van de wijngaarden van Château Clerc Milon omvat 75 acres. De aanplant bestaat uit 46% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 15% Cabernet Franc, 3% Petit Verdot en 1% Carmenère. De wijngaarden liggen verspreid op de heuveltoppen van de Milon en de Mousset, en sluiten aan op de wijngaarden van de twee grootste cru’s uit de Médoc, Lafite en Mouton. 

De gemiddelde leeftijd van de stokken is 53 jaar. De ondergrond van de wijngaarden bestaat uit gravel. De druiven worden met de hand geoogst op het hoogtepunt van de rijping. De gisting vindt plaats op edelstalentanks gedurende 22 tot 28 dagen. Na de gisting rijpt de wijn op eikenvaten, waarvan jaarlijks 30% wordt vernieuwd. De wijn wordt op het kasteel gebotteld.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 8%, Cabernet Sauvignon 51%, Carmenere 1%, Carmenere 1%, Merlot 40%
Regio: Bordeaux
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2020
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2028
Oogst: Handmatig

Scores

93
Vinous
93
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80