Pastourelle de Clerc Milon, 2ème Vin du Château Clerc Milon

Pastourelle de Clerc Milon is de tweede wijn van Château Clerc Milon. Een Pastourelle is een klassieke dans waarbij een ridder een herderin verleidt. De Pastourelle is rond en soepel met een verleidelijke combinatie van aroma's en smaken. De wijn wordt gemaakt van druiven van dezelfde wijngaarden als Château Clerc Milon en werd voor het eerst gemaakt in 2009.

Lees meer

91
92
Pastourelle de Clerc Milon, 2ème Vin du Château Clerc Milon

49.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
91
92

Omschrijving

Château Clerc Milon, dat in 1855 geclassificeerd werd als 5e Cru in de Médoc, ligt op een uitzonderlijke mooie locatie met als naaste buren de eerste cru’s Château Mouton Rothschild en Château Lafite Rothschild. In 1970 werd het château gekocht door Baron Philippe de Rothschild, op een moment dat de reputatie van het château op een dramatisch dieptepunt lag. Het bezit werd onder supervisie van de baron geheel gerenoveerd en de wijngaarden werden deels voorzien van nieuwe aanplant. Onder leiding en met het vakmanschap van de nieuwe eigenaren is Château Clerc Milon uitgegroeid tot een van de meest begeerde wijnen uit de Bordeaux. 

Op het etiket van Château Clerc Milon staat een afbeelding van twee dansende clowns gemaakt van mozaïek. Het originele kunstwerk (gemaakt door een Duitse goudsmid in de 16e eeuw) is te bewonderen in het Museum van Wijnkunst op Château Mouton Rothschild. De totale oppervlakte van de wijngaarden van Château Clerc Milon omvat 75 acres. De aanplant bestaat uit 46% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 15% Cabernet Franc, 3% Petit Verdot en 1% Carmenère. De wijngaarden liggen verspreid op de heuveltoppen van de Milon en de Mousset, en sluiten aan op de wijngaarden van de twee grootste cru’s uit de Médoc, Lafite en Mouton. 

De gemiddelde leeftijd van de stokken is 53 jaar. De ondergrond van de wijngaarden bestaat uit gravel. De druiven worden met de hand geoogst op het hoogtepunt van de rijping. De gisting vindt plaats op edelstalentanks gedurende 22 tot 28 dagen. Na de gisting rijpt de wijn op eikenvaten, waarvan jaarlijks 30% wordt vernieuwd. De wijn wordt op het kasteel gebotteld.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 54%, Carmenere 2%, Merlot 43%, Petit Verdot 1%
Regio: Bordeaux
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2021
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2025
Houdbaar t/m: 2033
Oogst: Handmatig

Scores

91
Vinous The 2021 Pastourelle de Clerc Milon is a bold, juicy wine. Succulent dark cherry, plum, lavender, spice and violet all flesh out in the glass. Pastourelle is one of the hidden gems in Bordeaux. The 2021 is another fine edition. Readers should expect a fleshy, supple style.
92
Decanter Rose petals, milk chocolate, plums, blackcurrants with herbal and menthol notes on the nose. Supple and succulent on the palate, juicy and fun, high acidity gives life straight away and this is characterful and bright with the focus on tangy red fruits and shining acidity that makes the mouth water with wet stone minimality around the sides just giving the nuance. Fun and friendly. Broad mid palate, dark fruit characters of blackcurrant and plum nicely counters the high acidity. A super delicious, easy, accessible second wine. Still with bite and structure and stoniness. Not the longest, and tapers with a saltiness, but very good.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80