Poderi e Cantine Oddero, Barolo Brunate Magnum

De Koningswijn van Italië, zo wordt de krachtige Barolo ook wel genoemd. En deze Barolo van Oddero is er niet zomaar een. Een prachtig stevig, maar ook uitermate gebalanceerd glas. Rijp rood fruit, intense florale aroma’s van rozen en viooltjes, aardse en gerookte tonen en gedroogde kruiden. Een wijn met body en een stevige tanninestructuur, die met de tijd aan zachtheid wint. De wijn rijpt gedurende 30 maanden in eikenhouten vaten van 20 hL. De wijngaard, van enkel 0,5 hectare, is gelegen op het hoogste level in Brunate, La Morra. Het gebied kent een excellent microklimaat voor zeer gezonde druivenstokken en de productie van harmonieuze Barolo’s. Deze wijn komt licht gekoeld het best tot zijn recht.

Lees meer

1,5 liter

Niet voor export

96
94
Poderi e Cantine Oddero, Barolo Brunate Magnum

360.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter

Niet voor export

96
94

Omschrijving

De kelders van Oddero liggen in Frazione Santa Maria di La Morra, op terrassen met prachtig uitzicht over de heuvels van de Langhe. Het land, het terroir, de diepe wortels van de wijnstokken maar vooral de diepe wortels van de familie brengen ware meesterwerken voort. Oddero heeft een geschiedenis die met zekerheid herleid kan worden tot het jaar 1794. Tegenwoordig is de 7e generatie van de familie alweer werkzaam op het wijngoed. Isabella en Pietro, nicht en zoon van Mariacristina en haar vader Giacomo Oddero, zijn de dragende krachten van Oddero. 

Ieder met hun eigen taak, specialisme en waarde. Ze vertegenwoordigen een drieluik van verleden, heden en toekomst. Er zijn negen verschillende wijngaarden waar nebbiolo is aangeplant. 5 daarvan liggen in La Morra, het hart van de streek Barolo. De wijngaard Brunate is hier de echte uitblinker. Daarnaast liggen er 3 wijngaarden in Castiglione Falleto, waar Villero een niet te onderschatten cru vormt. De bodems hebben een sedimentaire en marien-alluviale oorsprong en zijn meer dan 7 miljoen jaar geleden ontstaan door terugtrekking van wateren van de Po-zee. Er zijn hier zeer veel diverse typen bodems, die alle bestaan uit een compositie van klei-kalksteen, mergel en zand.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Nebbiolo 100%
Regio: Piemonte
Substreek: Barolo
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2020
Alcohol: 14
Drinkbaar vanaf: 2026
Houdbaar t/m: 2045
Oogst: Handmatig

Scores

96
Robert Parker The Oddero 2020 Barolo Brunate definitely shows the austerity and power of this celebrated MGA site in La Morra. There's a strong mineral element with ferrous earth or rusty nail. The fruit is dark and spicy with baked currant or spiced plum. This is a solid and compact Barolo with a big, fleshy style. Its tannic firmness and freshness give it runway to age. A mere 1,700 bottles were produced.
94
Vinous The 2020 Barolo Brunate is the most potent and inward of the 2020 Barolos in this tasting. Dark fruit, menthol, licorice, spice, cedar and pipe tobacco struggle to emerge. Brunate is the smallest production Barolo at Oddero and is therefore aged in a smaller cask - this feels a bit constricted by the wood influence.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80