Ca' del Baio

In de Langhe streek, in het zuiden van Piëmonte staat de familie Grasso al vier generaties lang aan het roer van het domein Ca’ del Baio. De wijngaarden zijn door de jaren heen vergaard. Inmiddels bezit het domein 28 hectare aan wijngaarden, gelegen rondom het huis zelf in het dorp Treiso en in het nabijgelegen dorp Barbaresco. Beide gelegen in de wijnstreek Barbaresco, op de rechteroever van de Tanaro rivier. Op hun hooggelegen wijngaarden staan zowel druivenrassen die typerend zijn voor de streek als meer internationaal bekende variëteiten aangeplant. Vrijwel al hun wijnen zijn mono-cépages. 

 Momenteel zijn het de gepassioneerde Giulio en Luciana Grasso die samen met hun 3 dochters het bedrijf met veel liefde en kennis bestieren. In 2016 is Giulio Grasso benoemd tot wijnmaker van het jaar door het Italiaanse wijnmagazine Gambero Rosso. Het domein werkt duurzaam en met respect voor de regels van de ‘Green experience’. The Green experience, ontstaan in de heuvels van Langhe, motiveert wijnmakers in de omgeving ertoe duurzaam, milieuvriendelijk en eerlijk te werken door zich te houden aan 10 regels. 

Allen afspraken omtrent transparantie, respect en eerlijkheid naar klanten toe, biodiversiteit in de wijngaard, bescherming van bestuivende insecten et cetera. Verworven door de jaren heen neemt Ca’ del Baio nu een prominente plaats in binnen de wereld van de Barbaresco wijn, één van de meest gewaardeerde en befaamde Italiaanse rode wijnen.

Wijnen

8.5
Ca' del Baio, Barbera d'Alba Paolina
9-
Ca' del Baio, Nebbiolo Red Label
9-
Ca' del Baio, Chardonnay Sermine
Ca' del Baio Dolcetto & Barbera
Ca' del Baio Dolcetto & Barbera

in luxe geschenkkist à 2 flessen

29.45
93
96
Ca' del Baio, Barbaresco Asili
Ca' del Baio, Barbaresco Asili

Piemonte - 2019

42.95
Barbaresco Asili
Barbaresco Asili

in luxe geschenkkist à 2 flessen - 2019

95.35
92
92
Ca' del Baio, Barbaresco Asili Riserva
Barbaresco Asili Riserva
Barbaresco Asili Riserva

in luxe originele kist à 3 flessen - 2016

283.50
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80