Château La Tour Figeac

Dit zeer charmante Château behoort tot de Grand Cru Classés van Saint-Émilion en wordt sinds 1994 geleid door Otto Maximilian Rettenmaier. Zijn familie beheerde het Château al langere tijd voordat hij de verantwoordelijkheid op zich nam. In het verleden was Château La Tour Figeac onderdeel van Château Figeac, maar al sinds 1879 zijn dit twee opzichzelfstaande wijnbedrijven.
De wijngaarden van La Tour Figeac liggen op een zeer goede bodem die bestaat uit een toplaag van grind en zand en een ondergrond van klei. Een deel van de wijngaarden grenst aan die van Cheval Blanc en bevat voornamelijk grind in de toplaag. De in totaal 14,5 hectare aaneengesloten wijngaarden zijn beplant met twee derde merlot en een derde cabernet franc.
Op het Château wordt vanuit biologische en biodynamische denkwijzen gewerkt. De wijnen bevatten zeer rijk en geconcentreerd fruit, hebben een zijdezachte structuur en een zeer aangename frisheid voorzien van een lange finale. Ongeacht het jaargang stelt deze wijn nooit teleur.

Wijnen

93
91
Château La Tour Figeac, Grand Cru Classé
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80