Château Marquis d'Alesme

Château Marquis d'Alesme bevindt zich in Margaux en is een 3ème Grand Cru Classé uit de classificatie van 1855. Vandaag de dag wordt dit Château gerund door vrouwen, waarbij Nathalie Perrodo sinds haar 24e aan het roer staat. Haar Frans-Chinese roots zijn goed zichtbaar in zowel architectuur als inrichting. 

Dit wijnhuis maakt enkel een eerste wijn, van de beste kwaliteit druiven. Druiven die niet aan de kwaliteitseisen van dit Château voldoen, worden verkocht aan négociants en komen zodoende als een andere, lagere cuvée op de markt. De wijngaarden zijn verdeeld over drie verschillende percelen, met elk een andere bodemsamenstelling variërend van klei tot mergel en grind. Er staan vier verschillende druivenrassen aangeplant: Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Cabernet Franc. Gemiddeld rijpen de wijnen 18 maanden in eikenhouten barriques, waarvan 50-60% nieuw hout. 
Leuk detail: in 1803 was het Château in handen van de Nederlandse koopman Jan Bekker-Teerlink, een groot avonturier en zeer gepassioneerd man die ernaar streefde om een geweldige Médoc-wijn te maken. En dat gebeurt nog steeds.

Wijnen

  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80