Domaine de Ménard
Reeds in 1920 is dit Domaine, met toen nog maar 10 ha, bewerkt als wijngaard. De Zwitserse wijnmaker Jean Francois Morel settelde zich destijds in de Gascogne. De huidige wijngaard omvat inmiddels 120 ha en wordt met veel passie bewerkt en bestierd door de kleindochter Elisabeth.
Er worden overwegend droge witte wijnen gemaakt en een klein deel zoet. De volgende druivenrassen staan aangeplant en de eerste 3 worden gebruikt voor de Cuvée Marina: Colombard, een typisch Gascogne-ras dat geuren in de wijn voortbrengt als citrusfruit, passievrucht, mango en ananas. Sauvignon blanc, geeft karakteristieke aroma's aan de wijn als grapefruit en passievrucht.
Gros Manseng, veel aangeplant in de Sud-Ouest, rijpt laat en geeft aroma's van abrikoos en rijpe citrusvruchten. Ugni blanc, geeft florale tonen en brengt rondeur en finesse in de wijn. Petit Manseng, meer concentratie dan de Gros Manseng en veelal gebruikt voor dessertwijn.