Amiral de Beychevelle, 2ème Vin du Château Beychevelle

Diep paarse kleur met een geur van overvloedig zwart fruit. Stevige structuur maar niet overdreven zwaar. Meer elegant met een haast perfecte expressie van het terroir. Mooie bewaarwijn.

Lees meer

90
93
Amiral de Beychevelle, 2ème Vin du Château Beychevelle

42.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
90
93

Omschrijving

Château Beychevelle, met het opvallende etiket van het schip met griffioenboog. Dit danken zij aan de tijd toen de eerste hertog van Épernon eigenaar van het château werd. Wanneer de boten in de zeventiende eeuw het domein passeerden, lieten zij als een teken van diep respect en trouw hun zeilen zakken. Beychevelle is een afgeleide van de Gascon-naam Bêcha vêla wat ‘het laten zakken van de zeilen’ betekent. 
 
Beychevelle wordt ook wel het Versailles van de Médoc genoemd vanwege het prachtige kasteel en de schitterende tuinen die op het landgoed te vinden zijn. In totaal omvat dit landgoed 250 hectare, waarvan 90 hectare aan wijngaarden. Het hart van de wijngaard ligt op twee grindplateaus van de Garonne, ontstaan in het Güntz-tijdperk: een perfect terroir voor de cabernet sauvignon. Hun wijngaarden bestaan voor 52% uit cabernet sauvignon, 40% merlot, 5% cabernet franc en 3% petit verdot. 
 
De meest recente verbouwing van Château Beychevelle zorgt ervoor dat er een perfecte harmonie is ontstaan tussen wijngaard en kelder waardoor het terroir tot optimale expressie komt. Er worden hierdoor veel meer complexiteit en diepte onthuld in de wijn. Hier wordt innovatie en traditie perfect gecombineerd. 
 
Tegenwoordig behoort Château Beychevelle tot Grands Millésimes de France, wat eigendom is van de groepen Castel en Suntory, en wordt het vertegenwoordigd door de heer Nobuhiro TORII. De draak op de boeg van het zeilschip is voor veel Aziatische wijnliefhebbers een extra stimulans voor aankoop. Een 4e Grand Cru Classé van formaat.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 68%, Merlot 32%
Regio: Bordeaux
Substreek: Saint-Julien
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2019
Landbouw: Duurzaam, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2033
Oogst: Handmatig

Scores

90
Vinous
93
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80