Wijncollectie

Wijnkelder, wijnkamer of klimaatkast inrichten

Droomt u als wijnliefhebber van een eigen wijnkelder, wijnkamer of een goed gevulde klimaatkast? Al vele jaren leggen wij complete wijncollecties aan.

Wijnkelder, wijnkamer of klimaatkast inrichten

Wilt u advies met welke wijnen u kunt beginnen? Welke wijnen een mooie aanvulling zijn op uw huidige collectie? En wat de ideale omstandigheden en mogelijkheden zijn om uw wijnen te bewaren? Wij helpen u graag bij deze vraagstukken. Wij geloven heilig in het verzamelen van geweldige wijn, zodat u hier op mooie momenten van kunt genieten. Dat u geniet van het magische moment waarop u een wijn opent en ervaart dat deze delicaat, elegant, in balans en springlevend is. Elke fles vertegenwoordigt niet alleen de geschiedenis van het betreffende wijnjaar en de signatuur van de wijnmaker, maar ook het moment waarop hij wordt geopend en wordt ervaren. Bovendien is een gedegen wijncollectie een goede investering en kan die een mooi rendement opleveren.

Altijd een passende wijn bij iedere gelegenheid

Wat is er fijner dan altijd een passende wijn te hebben voor iedere gelegenheid? Ons advies is daarom om te zorgen voor voldoende variatie in wijnsoorten, prijsklassen en houdbaarheid. Kortom: een goede combinatie tussen uw dagelijkse favorieten en mooie bewaarwijnen met verschillende drinkvensters. Er is geen magische formule om een wijncollectie op te bouwen. Hoe u het meest van wijn geniet is persoonlijk. De één drinkt het liefst een elegante en verleidelijke Bordeaux, terwijl de ander zwicht voor een loepzuivere witte Bourgogne.

Het betreft dus altijd maatwerk, zorg en aandacht. Door er met zorg en expertise naar te kijken kunt u een van de grootste geneugten van het leven ervaren: een wijn drinken wanneer deze op zijn best is, binnen zijn optimale drinkvenster. Persoonlijke service staat bij ons zeer hoog in het vaandel. Bij het opbouwen van uw collectie is het belangrijk om samen te kijken naar uw wensen, hoeveel flessen u ongeveer verwacht te drinken binnen een bepaald tijdsbestek en uw budget. Onder andere op basis hiervan kunnen we u met plezier een passend voorstel doen.

Onze tips

 • Bewaar flessen met een natuurkurk liggend zodat de kurk niet kan uitdrogen. Flessen met een kunstkurk of schroefdop kunnen eventueel staand bewaard worden.
 • Bewaar de wijnen in een donkere en geurloze ruimte.
 • Zorg voor een constante temperatuur tussen 10 en 15°C.
 • Idealiter is de luchtvochtigheid tussen de 60 en 75%.

Ik wil graag meer informatie

Onze wine consultants adviseren u graag bij de opbouw van een eigen wijncollectie. Neem contact met ons op.

 • Wijn ‘En Primeur’ kopen

  U kunt bij ons diverse exclusieve wijnen En Primeur kopen. Door u in te schrijven bent u er eerder in de gelegenheid een exclusieve wijn te kopen.

 • De houdbaarheid van wijnen

  Heeft u ervaring met “oude” wijn en gaat uw voorkeur hiernaar uit of drinkt u liever jeugdige wijn waarin u de toekomst proeft?

 • Meer dan 1.000 wijnen
 • Elke wijn direct van de boer
 • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
 • Elke wijn per fles te bestellen
 • Gratis levering vanaf € 80