BattenfeldSpanier, Weissburgunder Trocken

Deze verfrissende wijn kent zowel in geur als smaak een mooie expressie van fruittonen. Aroma's van sappige, verse peer en kweepeer vullen het glas. Ondersteund door subtiele nootachtige tonen. Een elegante en lichte wijn, die met zijn levendige karakter en aangename zuren, niet inlevert op concentratie en spanning.

Lees meer

BattenfeldSpanier, Weissburgunder Trocken

13.45

Aanbieding 14.95
Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Hans Oliver Spanier neemt onder de nieuwe generatie wijnmakers in Rheinhessen een uitzonderlijke positie in. Zijn wijnen, afkomstig van de arme kalkhoudende bodems van de zuidelijke Wonnegau, zijn van grote minerale diepte, maaraltijd toegankelijk. BattenfeldSpanier biedt een indrukwekkende range loepzuivere wijnen van een consequent hoog niveau. Van de 'instap' Gutsweinen tot de Grosse Lages en de bijzondere zeldzaamheden die het huis produceert.  In 1991 legt de dan pas 20-jarige Hans Oliver Spanier het fundament voor het huidige succes.

Na de overname van het wijndomein van zijn ouders en de overname van het naburige wijnhuis Battenfeld, schakelt Spanier in 1993, tegen de klassiek Duitse  wijnbouwstroom in, over op biologische wijnbouw. In 2005 volgt ook de stap naar een volledig biodynamische arbeidsfilosofie.

Tegenwoordig cultiveert het wijnhuis in Hohen-Sülzen, in Nieder-Flörsheim en Mölsheim meer dan 30 hectare wijngaarden, die voor 75% zijn beplant met riesling, de specialiteit van het huis. In 2006 trouwde Hans Oliver Spanier met de oenoloog Carolin Gillot van het wijnhuis Kühling-Gillot. Ondanks het huwelijk worden beide huizen nog steeds afzonderlijk beheerd en op de markt gebracht. En zeker niet zonder succes:  Met lovenswaardige kritieken in de belangrijke wijngidsen (Eichelmann, Gault & Millau) en een mooie titel in de wijngids Vinum: Hans Oliver Spanier en Carolin Gillot, wijnmakers van het jaar 2018.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Duitsland
Druivensoort met percentage: Weissburgunder 100%
Regio: Rheinhessen
Substreek: Hohen-Sülzen
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2022
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12
Serveertemperatuur: 10˚
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Kalk en klei
Restsuikers: 0,7 gr/l
Zuurtegraad: 6,5 gr/l
Vinificatie: Spontane fermentatie met natuurlijke gisten. Voor de fermentatie een koude inweking en er wordt geen malolactische vergisting toegepast. 80% rijpt op RVS en 20% op gebruikte grote vaten.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80