Baglio Diar, Selene Grillo

De Selene wordt gemaakt van 100% grillo, een inheems druivenras van Sicilië. Onderzoek heeft uitgewezen dat grillo een kruising is tussen catarratto en moscato d'Alessandria. De wijn heefteen intense neus met aroma's van rijp fruit als meloen, vermengd met florale en kruidige aroma's en een ondertoon van noten. In de mond licht, fris en sappig met een prachtige minerale expressie entonen van abrikoos, ananas en sinaasappelschil. De naam Selene is ontleend aan een karakter uit de roman "Eros" van de Siciliaanse schrijver Giovanni Verga. De Selene Grillo 2022 heeft onlangs de gouden medaille gewonnen op het Concours Mondial de Bruxelles.

Lees meer

9
Baglio Diar, Selene Grillo

11.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9

Omschrijving

Baglio Diar is het project van de familie Di Girolamo. Deze familie komt uit Marsala en kent een rijke wijnmaakgeschiedenis. Hun kernwaarden zijn samenwerking, delen, toewijding en ambitie. Alle wijnen worden op biologische wijze gemaakt. De oprichters van het project, Bagio en Nicola di Girolamo steken hun energie en ervaring in de bedrijfsvoering terwijl Valery Casano zich met PR en de klanten bezighoudt.

De 120 hectare wijngaarden van het domein liggen in het zuidwesten van Sicilië, tussen Trapani en Mazara del Vallo. De bodem bevat veel leem. De zon is het hele jaar door aanwezig, met hete zomers en milde winters als gevolg. De frisse zeewind zorgt voor verkoeling en houdt de wijnstokken gezond. 

De wijngaarden liggen op verschillende hoogtes, waardoor de beste combinatie tussen druivenras en ligging gemaakt kan worden. Grillo staat bijvoorbeeld het liefst direct aan zee; zibibbo en de blauwe druiven staan hoger op de hellingen aangeplant. Hier zijn de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groter, wat leidt tot meer frisheid in de wijnen. De namen van de wijnen zijn gebaseerd op vijf karakters uit de Siciliaanse literatuur.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Grillo 100%
Regio: Sicilië
Substreek: Marsala
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2022
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13
Serveertemperatuur: 8-10°
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Zanderige bodem met wat leem, Zanderige dodem met war leem

Scores

9
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80