Baglio Diar Selene, Nedda & Fantasia

Deze luxe geschenkkist bestaat uit 3 flessen van wijnhuis Baglio Diar met typisch Siciliaanse druivenrassen: grillo, nero d'Avola en zibibbo. De namen van de wijnen (Selene, Nedda en Fantasia) zijn gebaseerd op personages uit de Siciliaanse literatuur. De Selene Grillo combineert aroma's van meloen met florale en kruidige tonen. De Nedda Nero d'Avola heeft een neus met bramen en pruimen, vermengd met kruidige tonen als vanille en kruidnagel. De Fantasia tot slot wordt gemaakt van zibibbo, de lokale naam voor muscat d'Alexandrie. Deze is kenmerkend aromatisch, met lychee, banaan en een mooie kruidigheid, maar verrassend elegant.

Lees meer

Baglio Diar Selene, Nedda & Fantasia

43.90

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Baglio Diar is het project van de familie Di Girolamo. Deze familie komt uit Marsala en kent een rijke wijnmaakgeschiedenis. Hun kernwaarden zijn samenwerking, delen, toewijding en ambitie. Alle wijnen worden op biologische wijze gemaakt. De oprichters van het project, Bagio en Nicola di Girolamo steken hun energie en ervaring in de bedrijfsvoering terwijl Valery Casano zich met PR en de klanten bezighoudt.

De 120 hectare wijngaarden van het domein liggen in het zuidwesten van Sicilië, tussen Trapani en Mazara del Vallo. De bodem bevat veel leem. De zon is het hele jaar door aanwezig, met hete zomers en milde winters als gevolg. De frisse zeewind zorgt voor verkoeling en houdt de wijnstokken gezond. 

De wijngaarden liggen op verschillende hoogtes, waardoor de beste combinatie tussen druivenras en ligging gemaakt kan worden. Grillo staat bijvoorbeeld het liefst direct aan zee; zibibbo en de blauwe druiven staan hoger op de hellingen aangeplant. Hier zijn de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groter, wat leidt tot meer frisheid in de wijnen. De namen van de wijnen zijn gebaseerd op vijf karakters uit de Siciliaanse literatuur.

Details

Type wijn: Geschenken
Formaat: Geschenken
Land: Italië
Regio: Sicilië
Substreek: Marsala
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 0
Houdbaar t/m: 0
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80