BattenfeldSpanier, Frauenberg Riesling GG

Ten noorden van Hohen-Sülzen, bij het dorpje Nieder-Flörsheim ligt de Große Lage "Frauenberg" wijngaard. De kalksteenbodem is rijk aan mineralen, maar zeer arm aan voedingstoffen. De wijnstokken wortelen daarom diep en werken hard om aan hun voedingstoffen te komen. De stokken krijgen veel warmte uit het Zuiden, maar hebben ook te maken met een constante koude wind. De omstandigheden vragen het uiterste van de druif en vormen hiermee juist de perfecte basis voor een lang en gezond groeiseizoen. Het fruit staat hier niet op de voorgrond; groene kruiden, aangename zuren, mineraliteit en aardse aroma's ontluiken langzaam één voor één en kennen een spannende interactie. Spanning en complexiteit met een geweldige elegantie en finesse die je nieuwsgierigheid blijft aanwakkeren.

Lees meer

91
BattenfeldSpanier, Frauenberg Riesling GG

94.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
91

Omschrijving

Hans Oliver Spanier neemt onder de nieuwe generatie wijnmakers in Rheinhessen een uitzonderlijke positie in. Zijn wijnen, afkomstig van de arme kalkhoudende bodems van de zuidelijke Wonnegau, zijn van grote minerale diepte, maaraltijd toegankelijk. BattenfeldSpanier biedt een indrukwekkende range loepzuivere wijnen van een consequent hoog niveau. Van de 'instap' Gutsweinen tot de Grosse Lages en de bijzondere zeldzaamheden die het huis produceert.  In 1991 legt de dan pas 20-jarige Hans Oliver Spanier het fundament voor het huidige succes.

Na de overname van het wijndomein van zijn ouders en de overname van het naburige wijnhuis Battenfeld, schakelt Spanier in 1993, tegen de klassiek Duitse  wijnbouwstroom in, over op biologische wijnbouw. In 2005 volgt ook de stap naar een volledig biodynamische arbeidsfilosofie.

Tegenwoordig cultiveert het wijnhuis in Hohen-Sülzen, in Nieder-Flörsheim en Mölsheim meer dan 30 hectare wijngaarden, die voor 75% zijn beplant met riesling, de specialiteit van het huis. In 2006 trouwde Hans Oliver Spanier met de oenoloog Carolin Gillot van het wijnhuis Kühling-Gillot. Ondanks het huwelijk worden beide huizen nog steeds afzonderlijk beheerd en op de markt gebracht. En zeker niet zonder succes:  Met lovenswaardige kritieken in de belangrijke wijngidsen (Eichelmann, Gault & Millau) en een mooie titel in de wijngids Vinum: Hans Oliver Spanier en Carolin Gillot, wijnmakers van het jaar 2018.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Duitsland
Druivensoort met percentage: Riesling 100%
Regio: Rheinhessen
Substreek: Hohen-Sülzen
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2014
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12,5
Serveertemperatuur: 12˚
Drinkbaar vanaf: 2016
Houdbaar t/m: 2024
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Pure kalksteen
Restsuikers: 2,9 gr/l
Zuurtegraad: 7,8 gr/l
Vinificatie: Spontane fermentatie met natuurlijke gisten. Voor de fermentatie een koude inweking en er wordt geen malolactische vergisting toegepast. De wijn rijpt in oude fusten van 3000 liter.

Scores

91
Robert Parker
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80