BattenfeldSpanier, Kirchenstück Riesling GG Magnum Treasure Collection

Dé trots van Hohen-Sülzen, de oude wijngaard Kirchenstück. Deze wijngaard komt al voor in documentaties van begin 17e eeuw. De wijnstokken op deze Große Lage wijngaard zijn gemiddeld 35 jaar oud. De wijn is vol en kent een aangename dikte, maar tevens ook een mooie mineraliteit en gebalanceerde zuurgraad. Rijpe ananas, gele pruimen en gekonfijt citrusfruit komen je tegemoet. Een prachtige wijn, met een geweldige balans. Deze magnum komt uit de Treasure Collection, wat wil zeggen dat hij sinds de botteling in de kelder van het wijnhuis heeft gelegen, wachtend tot het moment waarop hij perfect op dronk is.

Lees meer

1,5 liter
90+
90
BattenfeldSpanier, Kirchenstück Riesling GG Magnum Treasure Collection

185.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter
90+
90

Omschrijving

Hans Oliver Spanier neemt onder de nieuwe generatie wijnmakers in Rheinhessen een uitzonderlijke positie in. Zijn wijnen, afkomstig van de arme kalkhoudende bodems van de zuidelijke Wonnegau, zijn van grote minerale diepte, maaraltijd toegankelijk. BattenfeldSpanier biedt een indrukwekkende range loepzuivere wijnen van een consequent hoog niveau. Van de 'instap' Gutsweinen tot de Grosse Lages en de bijzondere zeldzaamheden die het huis produceert.  In 1991 legt de dan pas 20-jarige Hans Oliver Spanier het fundament voor het huidige succes.

Na de overname van het wijndomein van zijn ouders en de overname van het naburige wijnhuis Battenfeld, schakelt Spanier in 1993, tegen de klassiek Duitse  wijnbouwstroom in, over op biologische wijnbouw. In 2005 volgt ook de stap naar een volledig biodynamische arbeidsfilosofie.

Tegenwoordig cultiveert het wijnhuis in Hohen-Sülzen, in Nieder-Flörsheim en Mölsheim meer dan 30 hectare wijngaarden, die voor 75% zijn beplant met riesling, de specialiteit van het huis. In 2006 trouwde Hans Oliver Spanier met de oenoloog Carolin Gillot van het wijnhuis Kühling-Gillot. Ondanks het huwelijk worden beide huizen nog steeds afzonderlijk beheerd en op de markt gebracht. En zeker niet zonder succes:  Met lovenswaardige kritieken in de belangrijke wijngidsen (Eichelmann, Gault & Millau) en een mooie titel in de wijngids Vinum: Hans Oliver Spanier en Carolin Gillot, wijnmakers van het jaar 2018.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Duitsland
Druivensoort met percentage: Riesling 100%
Regio: Rheinhessen
Substreek: Hohen-Sülzen
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2013
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12,5
Serveertemperatuur: 12˚
Drinkbaar vanaf: 2016
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Kalksteen en krijt
Restsuikers: 2,7 gr/l
Zuurtegraad: 8,0 gr/l
Vinificatie: Spontane fermentatie met natuurlijke gisten. Voor de fermentatie een koude inweking en er wordt geen malolactische vergisting toegepast. De wijn rijpt in oude fusten van 3000 liter.

Scores

90+
Robert Parker
90
Vinous
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80