BattenfeldSpanier, Mölsheim Riesling "Treasure Collection"

De druivenstokken staan aangeplant op geclassificeerde 'Erste Lage' en 'Große Lage' wijngaarden rond Mölsheim. Dit zijn de koelste wijngaarden van het domein. Het onderhouden van de bodem van kalksteen met een dunne laag grind is erg arbeidsintensief. Jaarlijks moeten er tonnen aan bijgekomen kalksteen worden verwijderd. Daartegenover verzorgt het steenachtige terroir een geweldige minerale expressie in deze Riesling. De fruitaroma's zijn bescheiden aanwezig in deze elegante en spannende wijn. De aandacht gaat uit naar delicate tonen van vuursteen en kruiden ondersteund door frisse zuren. Deze wijn komt uit de zogehete 'Treasure Collection': na eenaantal jaren rijping onder de perfecte omstandigheden in de kelders van het domein wordt hetoogstjaar 2018 nu, prachtig op dronk, op de markt gebracht.

Lees meer

BattenfeldSpanier, Mölsheim Riesling "Treasure Collection"

36.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Hans Oliver Spanier neemt onder de nieuwe generatie wijnmakers in Rheinhessen een uitzonderlijke positie in. Zijn wijnen, afkomstig van de arme kalkhoudende bodems van de zuidelijke Wonnegau, zijn van grote minerale diepte, maaraltijd toegankelijk. BattenfeldSpanier biedt een indrukwekkende range loepzuivere wijnen van een consequent hoog niveau. Van de 'instap' Gutsweinen tot de Grosse Lages en de bijzondere zeldzaamheden die het huis produceert.  In 1991 legt de dan pas 20-jarige Hans Oliver Spanier het fundament voor het huidige succes.

Na de overname van het wijndomein van zijn ouders en de overname van het naburige wijnhuis Battenfeld, schakelt Spanier in 1993, tegen de klassiek Duitse  wijnbouwstroom in, over op biologische wijnbouw. In 2005 volgt ook de stap naar een volledig biodynamische arbeidsfilosofie.

Tegenwoordig cultiveert het wijnhuis in Hohen-Sülzen, in Nieder-Flörsheim en Mölsheim meer dan 30 hectare wijngaarden, die voor 75% zijn beplant met riesling, de specialiteit van het huis. In 2006 trouwde Hans Oliver Spanier met de oenoloog Carolin Gillot van het wijnhuis Kühling-Gillot. Ondanks het huwelijk worden beide huizen nog steeds afzonderlijk beheerd en op de markt gebracht. En zeker niet zonder succes:  Met lovenswaardige kritieken in de belangrijke wijngidsen (Eichelmann, Gault & Millau) en een mooie titel in de wijngids Vinum: Hans Oliver Spanier en Carolin Gillot, wijnmakers van het jaar 2018.

Details

Drinkbaar vanaf: 2017, 2023
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2029
Type wijn: Witte Wijn
Land: Duitsland
Regio: Rheinhessen
Substreek: Hohen-Sülzen
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2016, 2018
Druivensoort met percentage: Riesling 100%
Alcohol: 12,5
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80