BattenfeldSpanier, Riesling C.O. Liquid Earth

C.O. Liquid Earth is een bijzondere wijn. C.O. staat voor Carolin en Hans, het is namelijk de bruiloftswijn van Carolin en Hans Oliver Spanier. De druiven zijn afkomstig van de oudste Riesling-druivenstokken die staan aangeplant op de 'Große Lage' plots Frauenberg en Zellerweg am Schwarzen Herrgott. H.O. Spanier gaat vlak voor de oogst zelf de wijngaarden in om de oudste stokken, op de armste stukken grond, te markeren. De oogst geschiedt handmatig en pas aan het einde van de oogstperiode. De naam 'Liquid Earth' komt van de expressie van het steenachtige terroir en het mineralige karakter van de wijn, dat doet denken aan natte kiezels. Het mondgevoel is rond en zacht met een ongelooflijke verfijndheid, zonder aan kracht te verliezen. De wijn rijpt tenminste 5 jaar alvorens hij op de markt wordt gebracht. Een zeer bijzondere wijn, die een geheel andere kant van de Riesling belicht.

Lees meer

93+
BattenfeldSpanier, Riesling C.O. Liquid Earth

235.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
93+

Omschrijving

Hans Oliver Spanier neemt onder de nieuwe generatie wijnmakers in Rheinhessen een uitzonderlijke positie in. Zijn wijnen, afkomstig van de arme kalkhoudende bodems van de zuidelijke Wonnegau, zijn van grote minerale diepte, maaraltijd toegankelijk. BattenfeldSpanier biedt een indrukwekkende range loepzuivere wijnen van een consequent hoog niveau. Van de 'instap' Gutsweinen tot de Grosse Lages en de bijzondere zeldzaamheden die het huis produceert.  In 1991 legt de dan pas 20-jarige Hans Oliver Spanier het fundament voor het huidige succes.

Na de overname van het wijndomein van zijn ouders en de overname van het naburige wijnhuis Battenfeld, schakelt Spanier in 1993, tegen de klassiek Duitse  wijnbouwstroom in, over op biologische wijnbouw. In 2005 volgt ook de stap naar een volledig biodynamische arbeidsfilosofie.

Tegenwoordig cultiveert het wijnhuis in Hohen-Sülzen, in Nieder-Flörsheim en Mölsheim meer dan 30 hectare wijngaarden, die voor 75% zijn beplant met riesling, de specialiteit van het huis. In 2006 trouwde Hans Oliver Spanier met de oenoloog Carolin Gillot van het wijnhuis Kühling-Gillot. Ondanks het huwelijk worden beide huizen nog steeds afzonderlijk beheerd en op de markt gebracht. En zeker niet zonder succes:  Met lovenswaardige kritieken in de belangrijke wijngidsen (Eichelmann, Gault & Millau) en een mooie titel in de wijngids Vinum: Hans Oliver Spanier en Carolin Gillot, wijnmakers van het jaar 2018.

Details

Bodemsoort: Kalksteen
Zuurtegraad: 3,2 gr/l
Drinkbaar vanaf: 2021
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2030
Type wijn: Witte Wijn
Land: Duitsland
Regio: Rheinhessen
Substreek: Hohen-Sülzen
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2016
Druivensoort met percentage: Riesling 100%
Restsuikers: 7,4 gr/l
Serveertemperatuur: 12˚
Alcohol: 12,5
Oogst: Handmatig
Vinificatie: Spontane fermentatie met natuurlijke gisten. Voor de fermentatie een koude inweking en er wordt geen malolactische vergisting toegepast. De wijn rijpt in gropte vaten, Tonneaux.

Scores

93+
Robert Parker The 2016 Riesling C.O. is from the Zellertal and comes from the purest limestone parts, from single-selected vines in the crus Frauenberg and Schwarzer Herrgott. Macerated for 48 hours and aged on the full lees until July 2017, this is a full-bodied, pure, salty, silky-textured dry Riesling with great finesse, gorgeous, concentrated fruit and stimulating grip and mineral tension. This is a very promising and expressive Riesling from pure limestone. The finish is very long and complex and the aging potential should be excellent here.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80