BattenfeldSpanier, Zellerweg am Schwarzen Herrgott Riesling GG

Het perceel Zellerweg Am Schwarzen Herrgott vormt de grens tussen Rheinhessen en Pfalz en is één van de oudste gedocumenteerde percelen. Met hun ligging op een steile klifrand (waardoor beschermd tegen excessieve regenval en zonneschijn) en een bodem van stevig kalksteen kennen de wijngaarden een onnavolgbaar microklimaat. De wijnen zijn zeer krachtig met een sterk mineraal en ziltig karakter. Het stevigste karakter van alle GGs, met een veelzijdig palet aan aroma’s. Bessen-bramenfruit, een hint van cacao en tabak en rokerige accenten. Een romig mondgevoel, maar tevens een strakke mineraliteit. Een uitdagende wijn die blijft verrassen. Komt in zijn jonge jaren het best tot zijn recht na decanteren.

Lees meer

94
BattenfeldSpanier, Zellerweg am Schwarzen Herrgott Riesling GG

71.20

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
94

Omschrijving

Hans Oliver Spanier neemt onder de nieuwe generatie wijnmakers in Rheinhessen een uitzonderlijke positie in. Zijn wijnen, afkomstig van de arme kalkhoudende bodems van de zuidelijke Wonnegau, zijn van grote minerale diepte, maaraltijd toegankelijk. BattenfeldSpanier biedt een indrukwekkende range loepzuivere wijnen van een consequent hoog niveau. Van de 'instap' Gutsweinen tot de Grosse Lages en de bijzondere zeldzaamheden die het huis produceert.  In 1991 legt de dan pas 20-jarige Hans Oliver Spanier het fundament voor het huidige succes.

Na de overname van het wijndomein van zijn ouders en de overname van het naburige wijnhuis Battenfeld, schakelt Spanier in 1993, tegen de klassiek Duitse  wijnbouwstroom in, over op biologische wijnbouw. In 2005 volgt ook de stap naar een volledig biodynamische arbeidsfilosofie.

Tegenwoordig cultiveert het wijnhuis in Hohen-Sülzen, in Nieder-Flörsheim en Mölsheim meer dan 30 hectare wijngaarden, die voor 75% zijn beplant met riesling, de specialiteit van het huis. In 2006 trouwde Hans Oliver Spanier met de oenoloog Carolin Gillot van het wijnhuis Kühling-Gillot. Ondanks het huwelijk worden beide huizen nog steeds afzonderlijk beheerd en op de markt gebracht. En zeker niet zonder succes:  Met lovenswaardige kritieken in de belangrijke wijngidsen (Eichelmann, Gault & Millau) en een mooie titel in de wijngids Vinum: Hans Oliver Spanier en Carolin Gillot, wijnmakers van het jaar 2018.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Duitsland
Druivensoort met percentage: Riesling 100%
Regio: Rheinhessen
Substreek: Hohen-Sülzen
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2021
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2035
Oogst: Handmatig

Scores

94
Robert Parker The 2021 Zellerweg Am Schwarzen Herrgott Mölsheim Riesling GG is pure and intense on the nose that reveals brioche and blueberry aromas as well as chalky notes. On the palate, this is a pure, crunchy, saline and tightly structured Riesling with intense and dense fruit but still with Riesling's transparency and finesse. A great and complex wine with elegant power and grip. Very salty.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80