Bernabeleva Viña Bonita

Viña Bonita is een 90 jaar oude wijngaard, gelegen op 700 meter op de heuveltop van het domein. De vinificatie vindt plaats onder lage temperaturen in houten vaten. Waarna de wijn nog 14 maanden rijpt in vaten van Frans eikenhout. Deze wijn kent zowel een prachtige verfijning als een prikkelende spanning en complexiteit. Aroma's van rijp zwart fruit en kruidige tonen ontvouwen zich in het glas. De smaak is rijk en krachtig, maar met een aangename levendige frisheid en een vleugje mineraliteit.

Lees meer

Bernabeleva Viña Bonita

49.95

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

De geschiedenis van het domein Bernabeleva (het pad van de beer) voert ons terug naar het jaar 1923. Toen Dr. Vicente Álvares-Villamil een stuk land kocht in San Martín de Valdeiglesias, 75 kilometer ten westen van Madrid. Hij zag in het gebied de ideale omstandigheden om de Garnacha druif aan te planten en was ervan overtuigd hier uitstekende wijnen te kunnen produceren. De daarop volgende roerige jaren in Spanje maakten dat Álvares-Villamil zijn droom moest laten rusten. 

De familie hield het stuk land echter wel aan en bleef de wijngaarden onderhouden, met als doel hier ooit eerlijke en pure wijnen te produceren. Het waren 2 achterkleinkinderen die in 2006 het plan van hun overgrootvader hebben hervat. Juan Diez Bulnes en Santiago Matallana Bulnes riepen de hulp in van oenoloog en consultant Raúl Pérez en Marc Isart, de huidige wijnmaker op het domein. De druivenstokken waren op dat moment al 80 jaar oud. Inmiddels bezit het domein 35 hectare aan wijngaarden, voornamelijk aangeplant met Garnacha en Albillo. 

De wijngaarden, gevarieerd in ligging, hebben een arme granietbodem, met een relatief hoog zuurgehalte. De hoogste plots liggen ruim 830 meter boven zeeniveau. Bernabeleva werkt met groot respect voor de wijngaard, natuur en de biologische normen. Echter streven zij niet naar een certificering. Ze proberen de kenmerken van het terroir en de puurheid van de druiven zoveel mogelijk te laten spreken in de wijnen. De warme dagen en koele nachten geven de wijnen zowel een zwoele rijpheid als een aangename frisheid mee.

Details

Type wijn: Geschenken
Formaat: Geschenken
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Garnacha Tinta 100%
Regio: Madrid, Vinos de Madrid
Substreek: San Martín de Valdeiglesias, Sierra de Gredos
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2019
Alcohol: 0
Drinkbaar vanaf: 2021
Houdbaar t/m: 2028
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80