Bordeaux 2023: wijnen van adellijke gronden

We hadden het voorrecht om Camille Sereys de Rothschild te ontmoeten en een scala aan wijnen te proeven die werden gepresenteerd in de eeuwenoude kelders van Château Clerc Milon. Het is duidelijk dat de jaargang 2023, met zijn lagere alcoholpercentage, bij Château Mouton Rothschild voor prachtige wijnen staat. Deze wijnen onderscheiden zich door hun vorstelijke balans en nobelheid.

Proefnotities
De Château Mouton Rothschild bestaat uit 93% Cabernet Sauvignon en 7% Merlot. Dit is een wijn die serieus genomen moet worden. De intensiteit en concentratie van zwarte bessen en kruiden komen samen in het gehemelte. Master Sommelier Laurent Richet: ‘’The palate is gracious, structured, noble, long and balanced. Everything is there.’’ 

Le Petit Mouton de Mouton Rothschild bestaat voor 79% uit Cabernet Sauvignon, aangevuld met 12% Merlot, 7% Cabernet Franc en een vleugje 2% Petit Verdot. De invloed van het eikenhout op deze wijn is opmerkelijk en draagt bij aan een nobel, zijdezacht karakter. Er is een prachtige spanning, structuur en rijpheid van cassisfruit.

We hebben ook Château d'Armailhac 2023 geproefd op deze dag. Met aroma’s van broodkorst en ziltige tonen, wellicht afkomstig van het grindachtige terroir, is het een krachtige wijn met een lange afdronk. 

De Pastourelle de Clerc Milon is elegant, met rijp fruit en is zeer toegankelijk. De structuur is goed in balans en ontwikkelt zich in het gehemelte naar kruidige geheel met een warme afdronk. De Château Clerc Milon, met zijn 72% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 6,5% Cabernet Franc, 1,5% Carménère en 1% Petit Verdot, biedt een elegante, verfijnde wijn met smaken van zwarte bessen en een klassiek Bordeaux-karakter met tonen van grafiet.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80