De Bruijn Wijnkopers
31 januari 2024

Cupido's keus: een reis door de Bourgogne

De Bourgogne staat bekend om haar kwaliteitswijnen en beschikt over de meest verfijnde wijnen ter wereld. Deze streek heeft zo haar romantische charmes en daarom nemen we je mee op een reis door de Bourgogne. Cupido licht drie fantastische wijnen uit de Bourgogne uit met een romantisch tintje. 

Voor de eeuwige liefde
Aloxe Corton "Les Combes" Rouge van Domaine Jean-Baptiste Boudier
De druivenstokken vanwaar de druiven afkomstig zijn hebben een gemiddelde leeftijd van 78 jaar. Dit zorgt voor een verbluffende balans en harmonie, net zoals jarenlange liefde tussen twee mensen. Deze Aloxe Corton "Les Combes" Rouge is een ode aan de eeuwige liefde. De rijpe druiven, zorgvuldig geselecteerd en geoogst, vertalen zich in een wijn van ongekende diepgang en complexiteit. In het glas onthult de wijn een rijk palet van smaken en aroma's die zich ontvouwen als een liefdesverhaal dat door de jaren heen rijker en voller wordt.
Waar de liefde nóg sterker wordt
Pouilly-Fuissé 1er Cru "L'Orangerie du Château des Quarts" van Château des Quarts
Ontdek de Premier Cru, een wijn die de essentie van rijpe en geraffineerde liefde belichaamt. Voortgekomen uit de unieke samensmelting van twee percelen bij Château des Quarts, weerspiegelt deze wijn de diepgang en veerkracht van een langdurige relatie. De combinatie van wit fruit, honing en florale tonen vloeit naadloos over in een frisse, levendige smaak met een stevig karakter, verrijkt met een elegante ziltige mineraliteit. Deze wijn, met zijn lange en royale afdronk, rijpt 12 maanden in eikenhout en 6 maanden op RVS, een toonbeeld van toewijding en harmonie. Ervaar de verfijnde smaak van een liefde die door de jaren heen alleen maar sterker is geworden.
Avontuurlijke, gepassioneerde liefde
Le Château du Moulin-à-Vent van Château du Moulin-à-Vent
Dit is een wijn die de essentie van een avontuurlijke en gepassioneerde liefde weerspiegelt. Gelegen in de Beaujolais, ook wel bekend als de Zuidelijke Bourgogne, biedt deze wijn een unieke samensmelting van smaken die de liefhebbers van zowel de Bourgogne als de Beaujolais zal bekoren.

Deze wijn symboliseert een liefdesrelatie die het traditionele overstijgt, net zoals de wijn zelf de conventionele grenzen tussen Bourgogne en Beaujolais overstijgt. De familie Parinet heeft met hun vakmanschap een wijn gecreëerd die lof oogst bij de internationale wijnpers, vergelijkbaar met een relatie die bewondering en respect oproept bij hen die het geluk hebben er getuige van te zijn. Met 93 punten van Wine & Spirits magazine voor het oogstjaar 2014, staat deze wijn symbool voor een liefde die erkenning en waardering verdient.


Jonge, zorgeloze liefde
Fleurie van Louis Latour
Dit is een wijn die de essentie van een speelse en zorgeloze liefde verbeeld en die de lichtere en vrolijkere kant van liefde viert. Deze wijn uit één van de bekendste cru's van de Beaujolais, belichaamt de levendigheid en het plezier van een prille liefdesrelatie. Net zoals Fleurie frivool en vol sappig rood fruit is, met tonen van frambozen en aardbeien, zo is een jonge liefde vol opwinding, zoetheid en de belofte van nieuwe ervaringen. De omschrijving "Fleurie is de zon in het glas" past perfect bij een relatie die licht en warmte brengt in het leven, die elke dag voelt als een zonovergoten avontuur. Het is als een zomers feestje, waar de dagenlang en vreugdevol zijn en de momenten samen sprankelen met geluk. Maison Louis Latour heeft al deze kenmerken weten te vangen in een verrukkelijk glas rode wijn, net zoals een liefdesrelatie alle mooie momenten van het leven kan vastleggen en versterken.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80