Bodegas Casa Monte Pío, Albariño Raxeira

Deze Albariño Raxeira is de opvolger van de Albariño Morra o Conto. Raxeira is een Galicisch woord dat staat voor een kort moment van zonneschijn in een periode van instabiel weer. In noordwest Spanje regent het veel, dus men profiteert van de Raxeira om zich op te warmen, met name tijdens de eerste werkzaamheden in de wijngaard. De wijn is ook heerlijk te drinken met een zonnetje erbij, met frisse citrustonen aangevuld met steenfruit en een herkenbare mineraliteit en ziltigheid. De wijn rijpt voor 80% op RVS en 20% in aardewerken potten.

Lees meer

Bodegas Casa Monte Pío, Albariño Raxeira

12.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Het in 1979 gestichte familiedomein (familie Martínez) Casa Monte Pío ligt in D.O. Rías Baixas, een appellatie in de regio Galicië in het Noordwesten van Spanje. Van noord naar zuid is de aan zee gelegen D.O. Rías Baixas verdeeld in vijf gebieden; Ribeira do Ulla, Val do Salnés, Soutomaior, Condado do Tea en O Rosal. Casa Monte Pío is gelegen in het deelgebied Val do Salnés, een vallei die verantwoordelijk is voor meer dan 60% van de totale druivenproductie in de streek. 

De wijngaarden van het domein zijn, zoals kenmerkend voor de regio, verspreid over vele kleine percelen en bevinden zich op de oevers van de Umia-rivier. Het is er zonnig en de granietbodem is arm. De albariño-druif neemt een dominante positie in op de gemiddeld 25 jaar oude wijngaarden. Ze werken vanuit de gedachte dat de bodem hét geheim is om de lokale druiven het beste tot hun recht te laten komen. Sinds 2014 is het oenoloog Pablo Martínez, kleinzoon van oprichter Jose María Martínez, die de familietraditie voortzet als eigenaar en tevens wijnmaker van het domein. Na een korte carrière als accountant ontdekte hij zijn ware passie in het vak van wijn maken.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Albariño 100%
Regio: Rías Baixas
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2022
Landbouw: Ongecertificeerd biologisch
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Zandige bodem vlakbij de zee
Restsuikers: 0,5 gr/l
Zuurtegraad: 6,7 gr/l
Vinificatie: De druiven worden ontsteeld en licht geperst. Men laat het druivensap bezinken en spontaan vergisten in temperatuur gecontroleerde RVS-tanks. De wijn wordt gescheiden van de vaste deeltjes en rijpt nog 4 maanden voor botteling.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80