Bodegas Cinco Leguas, La Maldición Tinto de Valdilecha

Het huis streeft naar het produceren van toegankelijke en pure wijnen; terug naar de basis. Dit komt in deze Tinto de Valdilecha mooi tot uiting. De blend van 80% Tempranillo gecombineerd met de lokale, witte druivenvariëteit Malvar levert een interessant en spannend smaakpallet op. Naast voldoende body, aangename tannines en rijkelijk rood fruit, kent de wijn (mede dankzij de toevoeging van de Malvar) ook florale tonen en een levendige frisheid.

Lees meer

Bodegas Cinco Leguas, La Maldición Tinto de Valdilecha

10.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Een korte tijd geleden startte Marc Isart, hoofd wijnmaker op het domein Bernabeleva, zijn eigen project; La Maldición. Het domein is gevestigd in Valdilecha, in de wijnstreek Vinos de Madrid. De wijngaarden, beplant met oude stokken, bevinden zich in de dorpen Valdilecha en Belmonte de Tajo. Beide gelegen in Argana, één van de grootste substreken in D.O. Vinos de Madrid. 

De wijngaard in Valdilecha is gelegen op 780 meter boven zeeniveau. Hier staan voornamelijk oude tempranillo-wijnstokken aangeplant. In Belmonte de Tajo heeft het domein voornamelijk oude malvar-stokken aangeplant, op een hoogte van 733 meter. Beide wijngaarden zijn moeilijk te bereiken door een ruige omgeving met kliffen en rotspartijen. 

Het domein heet dan ook La Maldición, ‘de vloek’.  Deze naam ontleent het aan de historie van de afgelegen en moeizaam te bereiken plots. De lange tocht die elke dag afgelegd moest worden om het hooggelegen land en de wijngaarden te bewerken werd bestempeld als een heuse vloek.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Malvar 20%, Tempranillo 80%
Regio: Vinos de Madrid
Substreek: Vinos de Madrid
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2022
Alcohol: 14,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80