Estévez Bodegas y Viñedos, Versos de Valtuille Mencia

100% mencía, dé rode druif van Bierzo. De wijn heeft een intense roodpaarse kleur. De neus is elegant en fris en heeft duidelijke aroma's van rijp rood fruit en bosvruchten. In de mond aangenaam en soepel, met zachte tannines en een mooie structuur, eindigend met veel lengte. Een verleidelijke wijn met pit!

Lees meer

92
9-
Estévez Bodegas y Viñedos, Versos de Valtuille Mencia

9.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
92
9-

Omschrijving

De Estévez-familie verzorgt al generaties lang wijngaarden in het prachtige wijnbouwgebied van Valtuille de Abajo, een klein gebied in Villafranca del Bierzo. Met behulp van de nieuwste technologieën streven ze ernaar om karaktervolle wijnen te maken, waarbij ze gebruikmaken van stokken die vaak al honderden jaren oud zijn.

De huidige eigenaar, Helios Estévez, is een bijzonder persoon met een opmerkelijke geschiedenis. Zijn overgrootvader, Ramón, verwierf stap voor stap de wijngaarden van geld dat hij verdiende in Brazilië. Helios’ vader, Antonio, werkte al op de wijngaard voordat hij tijdens de burgeroorlog verbannen werd. Deze wijngaard vormt nu het kloppende hart van de familiewijnmakerij.

In dit avontuur wordt Helios vergezeld door zijn vier kinderen, aan wie hij zijn liefde voor El Bierzo heeft doorgegeven. Sinds 2020 is César Márquez, een vooraanstaande wijnmaker en lid van de beroemde Pérez-familie uit Bierzo, toegetreden tot het team. Deze toevoeging van expertise verrijkt de wijnproductie en brengt een nieuwe dynamiek in  de eeuwenoude familietraditie van de Estévez-wijngaarden. Samen spannen ze zich in om voortreffelijke wijnen te creëren die de rijke geschiedenis en de unieke eigenschappen van het land weerspiegelen.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Mencía 100%
Regio: Bierzo
Substreek: Bierzo
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2021
Alcohol: 13,5
Serveertemperatuur: 16-18°
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Bodem met klei en zand met stokken van gemiddeld 90 jaar oud, op 400-600 meter hoogte,, Bodem met klei en zand met stokken van gemiddeld 90 jaar oud, op 400-600 meter hoogte.
Vinificatie: 4 tot 5 dagen maceratie op lage temperatuur op RVS. Na de fermentatie volgt rijping op grote houten tanks.

Scores

92
Robert Parker
9-
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80