Estévez Bodegas y Viñedos, Versos de Valtuille Mencia

100% mencía, dé rode druif van Bierzo. De wijn heeft een intense roodpaarse kleur. De neus is elegant en fris en heeft duidelijke aroma's van rijp rood fruit en bosvruchten. In de mond aangenaam en soepel, met zachte tannines en een mooie structuur, eindigend met veel lengte. Een verleidelijke wijn met pit!

Lees meer

92
9-
Estévez Bodegas y Viñedos, Versos de Valtuille Mencia

9.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
92
9-

Omschrijving

De Estévez-familie verzorgt al generaties lang wijngaarden in het prachtige wijnbouwgebied van Valtuille de Abajo, een klein gebied in Villafranca del Bierzo. Met behulp van de nieuwste technologieën streven ze ernaar om karaktervolle wijnen te maken, waarbij ze gebruikmaken van stokken die vaak al honderden jaren oud zijn.

De huidige eigenaar, Helios Estévez, is een bijzonder persoon met een opmerkelijke geschiedenis. Zijn overgrootvader, Ramón, verwierf stap voor stap de wijngaarden van geld dat hij verdiende in Brazilië. Helios’ vader, Antonio, werkte al op de wijngaard voordat hij tijdens de burgeroorlog verbannen werd. Deze wijngaard vormt nu het kloppende hart van de familiewijnmakerij.

In dit avontuur wordt Helios vergezeld door zijn vier kinderen, aan wie hij zijn liefde voor El Bierzo heeft doorgegeven. Sinds 2020 is César Márquez, een vooraanstaande wijnmaker en lid van de beroemde Pérez-familie uit Bierzo, toegetreden tot het team. Deze toevoeging van expertise verrijkt de wijnproductie en brengt een nieuwe dynamiek in  de eeuwenoude familietraditie van de Estévez-wijngaarden. Samen spannen ze zich in om voortreffelijke wijnen te creëren die de rijke geschiedenis en de unieke eigenschappen van het land weerspiegelen.

Details

Bodemsoort: Bodem met klei en zand met stokken van gemiddeld 90 jaar oud, op 400-600 meter hoogte,, Bodem met klei en zand met stokken van gemiddeld 90 jaar oud, op 400-600 meter hoogte.
Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2026
Type wijn: Rode Wijn
Land: Spanje
Regio: Bierzo
Substreek: Bierzo
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2021
Druivensoort met percentage: Mencía 100%
Serveertemperatuur: 16-18°
Alcohol: 13,5
Oogst: Handmatig
Vinificatie: 4 tot 5 dagen maceratie op lage temperatuur op RVS. Na de fermentatie volgt rijping op grote houten tanks.

Scores

92
Robert Parker The 2021 Versos de Valtuille is the only wine that remains in the portfolio after the change. It's a representation of the old vines from Valtuille, selecting grapes from 12 different parajes or lieu-dits. It's mostly Mencía, fermented in stainless steel and matured in 7,500-liter French oak vats for nine months. This is aromatic, floral, expressive, elegant and open, quite primary, clean and fresh, a little like a Ribeira Sacra, beyond the price point here. It's medium-bodied, balanced and elegant. Bravo! 40,000 bottles produced.
9-
Harold Hamersma Het instaprood van een bodega die schittert met ambitieuze uitvoeringen. Lees er meer over en gebruik om in de stemmig te komen tevens als indrinker deze Versos. Vreugdevol fruit. Sappige kersen, koele bosvruchten, zachte framboos, milde tannines, kwispelende zuren en een hang naar een half uurtje koelkast. 
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80