Caiarossa, Caiarossa Bianco

Een volle en aromatische witte wijn uit Italië, een blend van Viognier en Chardonnay. De wijnstokken zijn aangeplant op een kalkhoudende kleigrond, wat zorgt voor een aangename frisheid in de wijn. De kennis en het vakmanschap van Château Du Tertre en Château Giscours is zonder twijfel meegegaan naar Caiarossa. Een wijn vol rijp fruit als ananas en abrikoos, iets vegetaals als venkel en een kruidig tintje. Geef de wijn wat lucht, dan wordt deze alleen maar beter! James Suckling beoordeelde deze wijn onlangs met maar liefst 92 punten.

Lees meer

Caiarossa, Caiarossa Bianco

31.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Het wijngoed van Caiarossa bevindt zich in een natuurlijke bergkom, omringd door bebossing. De heuvels die het landgoed aan drie zijde omsluiten en de open blik op zee, brengen de wijnstokken unieke omstandigheden waarop zij magnifiek gedijen. Het Toscaanse Riparbella behoort tot de Alta-Maremma, wat zich uitstrekt tot het zuidelijker gelegen Corneto. De bodem wordt er gedomineerd door licht vulkanisch tufsteen, klei, kalksteen en ijzer. De hoogste wijngaard ligt op 350 meter boven zeeniveau. 

Wijnhuis Caiarossa ontstond in 1998, waarbij vanaf het begin vanuit biodynamische principes gewerkt wordt. Wat begon met 16 hectare, is inmiddels uitgegroeid tot 31 hectare wijngaard waarop we verschillende druivenrassen terugvinden. De wijnen van Caiarossa gaan de wereld over als ‘Super Tuscans’. 

Er zijn in totaal 59 verschillende percelen, die allemaal apart van elkaar verwerkt worden in de wijnkelder. Op deze manier streeft dit wijnhuis naar de optimale weergave van elke cuvée. Sinds 2004 is Caiarossa in handen van Eric Albada Jelgersma. Zijn ervaringen bij Château Giscours en Château du Tertre, hebben hem geholpen Caiarossa naar een fenomenaal niveau van uitzonderlijk hoge kwaliteitswijnen te tillen. Caiarossa kan zich dan ook makkelijk meten met grote Bordeaux huizen.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Chardonnay 50%, Viognier 50%
Regio: Toscane
Smaak: Intens en Romig
Jaargang: 2021
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13
Serveertemperatuur: 10˚
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2027
Bodemsoort: Kalkhoudende kleigrond
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80