Witte & rode Rioja, Ad Libitum

Een luxe geschenkkist met daarin 2 flessen Ad Libitum Maturana Tinta en 2 flessen Maturana Blanca.Maturana Tinta: de kleur is intens, donker kersenrood met een paarse gloed. In de geur zoete specerijen, chocolade en iets floraals. En, zoals typerend voor wijnen van dit druivenras, aroma's van groene peper. Rijk en vol, prachtig in balans door een fris zuurtje en zijdezachte tannines, uitmondend in een lange finale. De wijn heeft 11 maanden gerijpt in nieuwe vaten van Frans eikenhout. Maturana Blanca: een aromatische wijn waarin tonen van groene appel, citrus en ananas u tegemoet komen. Een volle wijn met een stevig smaakpalet en structuur dat een mooie balans vindt in zijn smaken. De wijn heeft drie maanden gerijpt in nieuwe vaten van Frans eikenhout.

Lees meer

Witte & rode Rioja, Ad Libitum

81.30

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Bodega Juan Carlos Sancha verbouwt zijn druiven in Rioja Alta, een van de bekendste wijnregio's van Spanje. Het domein is gevestigd in de stad Baños de Río Tobía in Rioja Alta en wordt gerund door Juan Carlos Sancha, die naast wijnmaker ook een zeer gewaardeerde professor oenologie aan de wijnuniversiteit van La Rioja is. Hij cultiveert vijf hectare land langs de grens van D.O.Ca. Rioja, in de koelste zone van deze streek. Juan Carlos kiest ervoor om in zijn wijngaarden voornamelijk minderheidsvariëteiten zoals Tempranillo Blanco, Maturana Tinta en Maturana Blanca aan te planten. 

Dit zijn variëteiten die hij en zijn universitaire collega Fernando Martinez de Toda ontdekten, van de vergetelheid redden en vervolgens verder ontwikkelden. Hij is ook de enige in Rioja die geen blauwe Tempranillo heeft aangeplant. De wijngaarden zijn hoog gelegen in de koele Najerilla-vallei. Deze koelere locatie draagt ​​bij aan de hoge kwaliteit van de wijnen. Daarnaast kenmerkt de wijngaard zich door een zeer dichte beplanting (5.000 wijnstokken per hectare, uitzonderlijk voor wijngaarden in Rioja) en arme kalkrijke bodems. 

Deze factoren zorgen voor een geringe druivenproductie met als gevolg een hogere concentratie die bijdraagt aan de complexiteit van de wijnen, net als de locatie van de wijngaarden op de zuidelijke heuvels en de hoge leeftijd van de stokken. Na onderzoek is gebleken dat deze meer dan 100 jaar oud zijn!

Details

Type wijn: Geschenken
Formaat: Geschenken
Land: Spanje
Regio: Rioja
Substreek: Baños de Río Tobía
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 0, 14
Houdbaar t/m: 0, 2027
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80