Tardieu-Laurent, Châteauneuf-du-Pape Blanc & Rouge

Dit is Côtes du Rhône zoals het hoort. Diepe donkerrode kleur, intens aroma van zwart fruit en een krachtige smaak, kruidig en vol met voldoende frisheid waardoor de wijn heerlijk doordrinkbaar is. De oude stokken Grenache (60 jaar) en Syrah (30 jaar) zorgen voor een Côtes du Rhône die zich onderscheidt van het grote aanbod uit de eigen streek. Geen houtlagering maar12 maanden rijping in betonnen tanks zonder filtrage.

Lees meer

Tardieu-Laurent, Châteauneuf-du-Pape Blanc & Rouge

93.95

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Maison Tardieu-Laurent is geen standaard domein maar eerder een handelshuis. Misschien wel een van de beste micro-negociants van het Rhônedal. Michel Tardieu heeft namelijk geen eigen wijngaarden in zijn bezit. Samen met zijn zoon Bastien gaat Michel de wijngaarden af om druiven van zeer oude wijnstokken te vinden, vaak gelegen in het historische hart van elke benaming. Vervolgens wordt het contact gelegd met de wijnboer, van de wijnstok tot de oogst. 

Michel stelt duidelijke voorwaarden voor zijn uiteindelijk wijn. Zo dient de wijnbouw milieuvriendelijk en vrij van chemicaliën te gebeuren. De most vergist nog bij de wijnboer. Wanneer het voor Tardieu vereiste kwaliteitsniveau bereikt is, worden de vaten overgebracht naar de kelders van Tardieu-Laurent. Hier rijpt de wijn nog zo’n 18 tot 24 maanden verder op barriques. Het terroir moet spreken in de wijnen. Er is dan ook minimale interventie in de wijnkelder, de wijnen krijgen geen filtratie of koude stabilisatie op het moment van bottelen.

Details

Type wijn: Geschenken
Formaat: Geschenken
Land: Frankrijk
Regio: Rhône
Substreek: Châteauneuf-du-Pape
Alcohol: 0
Houdbaar t/m: 0
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80