Caiarossa, Pergolaia

Wat een heerlijke wijn. Grotendeels gemaakt van de Toscaanse druif Sangiovese. Geuren van cranberry en bessen, maar ook wat aardse tonen komen je tegemoet. De aroma's van een gegrilde bistecca Fiorentina en pruimen doen je verlangen naar een volgende slok. Deze wijn rijpt 12 tot 16 maanden in houten vaten waarna het nog een klein jaartje in betonnen tanks wordt gehouden totdat de wijn gebotteld kan worden. Een volle kruidige wijn waarin het fruit de boventoon blijft voeren.

Lees meer

Caiarossa, Pergolaia

27.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Het wijngoed van Caiarossa bevindt zich in een natuurlijke bergkom, omringd door bebossing. De heuvels die het landgoed aan drie zijde omsluiten en de open blik op zee, brengen de wijnstokken unieke omstandigheden waarop zij magnifiek gedijen. Het Toscaanse Riparbella behoort tot de Alta-Maremma, wat zich uitstrekt tot het zuidelijker gelegen Corneto. De bodem wordt er gedomineerd door licht vulkanisch tufsteen, klei, kalksteen en ijzer. De hoogste wijngaard ligt op 350 meter boven zeeniveau. 

Wijnhuis Caiarossa ontstond in 1998, waarbij vanaf het begin vanuit biodynamische principes gewerkt wordt. Wat begon met 16 hectare, is inmiddels uitgegroeid tot 31 hectare wijngaard waarop we verschillende druivenrassen terugvinden. De wijnen van Caiarossa gaan de wereld over als ‘Super Tuscans’. 

Er zijn in totaal 59 verschillende percelen, die allemaal apart van elkaar verwerkt worden in de wijnkelder. Op deze manier streeft dit wijnhuis naar de optimale weergave van elke cuvée. Sinds 2004 is Caiarossa in handen van Eric Albada Jelgersma. Zijn ervaringen bij Château Giscours en Château du Tertre, hebben hem geholpen Caiarossa naar een fenomenaal niveau van uitzonderlijk hoge kwaliteitswijnen te tillen. Caiarossa kan zich dan ook makkelijk meten met grote Bordeaux huizen.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 18%, Merlot 6%, Sangiovese 76%
Regio: Toscane
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2019
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 14
Serveertemperatuur: 17˚
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2029
Bodemsoort: Kalk, zandsteen en zand
Restsuikers: 1,9 gr/l
Vinificatie: Schilweking van 15-20 dagen. Fermentatie met inheemse gisten in grote betonnen, temperatuurgereguleerde tanks. Rijping vindt plaats op grote vaten van 15 en 25 hectoliter gedurende 12 maanden en daarna nog 4 maanden in betonnen tanks.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80