Caiarossa

Deze Super Tuscan verovert in een razend tempo een vaste plek onder de Toscaanse topwijnen en wordt door de gerenomeerde wijnjournalist James Suckling steevast zeer hoog genoteerd. De wijn is donkerrood en heeft een intense geur waarin duidelijk zwarte kersen, bramen, kruiden, koffietonen, een hint van sigaren en zoethout naar boven komen, afgerond met een lichte minerale toets.

Lees meer

Caiarossa

437.70

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Het wijngoed van Caiarossa bevindt zich in een natuurlijke bergkom, omringd door bebossing. De heuvels die het landgoed aan drie zijde omsluiten en de open blik op zee, brengen de wijnstokken unieke omstandigheden waarop zij magnifiek gedijen. Het Toscaanse Riparbella behoort tot de Alta-Maremma, wat zich uitstrekt tot het zuidelijker gelegen Corneto. De bodem wordt er gedomineerd door licht vulkanisch tufsteen, klei, kalksteen en ijzer. De hoogste wijngaard ligt op 350 meter boven zeeniveau. 

Wijnhuis Caiarossa ontstond in 1998, waarbij vanaf het begin vanuit biodynamische principes gewerkt wordt. Wat begon met 16 hectare, is inmiddels uitgegroeid tot 31 hectare wijngaard waarop we verschillende druivenrassen terugvinden. De wijnen van Caiarossa gaan de wereld over als ‘Super Tuscans’. 

Er zijn in totaal 59 verschillende percelen, die allemaal apart van elkaar verwerkt worden in de wijnkelder. Op deze manier streeft dit wijnhuis naar de optimale weergave van elke cuvée. Sinds 2004 is Caiarossa in handen van Eric Albada Jelgersma. Zijn ervaringen bij Château Giscours en Château du Tertre, hebben hem geholpen Caiarossa naar een fenomenaal niveau van uitzonderlijk hoge kwaliteitswijnen te tillen. Caiarossa kan zich dan ook makkelijk meten met grote Bordeaux huizen.

Details

Type wijn: Geschenken
Formaat: Geschenken
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 25%, Cabernet Sauvignon 18%, Merlot 21%, Sangiovese 19%, Syrah 17%
Regio: Toscane
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2017
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 14
Drinkbaar vanaf: 2020
Houdbaar t/m: 2035
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80