Champagne Pol Roger, Sir Winston Churchill 2015

Een eerbetoon aan Sir Winston Churchill (een vriend van de familie Roger), vol eigenschappen die hem konden bekoren in een goede Champagne: robuust met een volwassen karakter vol body. Een goed bewaard familiegeheim, waardoor de exacte blend niet bekend is, maar deze wijn was ongetwijfeld in de smaak gevallen bij Sir Winston Churchill. Ook nu nog onderhouden beide families een goede relatie. De Champagne heeft een fijne, witgouden mousse. In de geur allereerst tonen van boter, brioche en vanille, gevolgd door zoete kruiden zodra de wijn zich meer opent. Vervolgens komen er aroma's van gedroogd en exotisch fruit tevoorschijn, die zich mengen met een vleugje banaan en papaja. De levendige wijn heeft een aantrekkelijke en weelderige textuur en is perfect in balans. Het rijke smaakpalet bestaat uit tonen van citrusschil, kweepeer en groene thee, ondersteund door een zachte en ronde structuur. Jancis Robinson geeft de 2015 maar liefst 18 van de 20 punten, en noemt hem "hugely satisfying".

Lees meer

Niet voor export

94+
96
Champagne Pol Roger, Sir Winston Churchill 2015

Op aanvraag

Op aanvraag
Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

94+
96

Omschrijving

In 1849 wordt het Champagnehuis gesticht door Pol Roger, het eerste familielid van inmiddels vijf generaties die het bedrijf heeft gekend. Hun goede reputatie is onder andere terug te voeren naar twee waarden die centraal staan: uitblinken en onafhankelijkheid. Er wordt met passie gewerkt en men is loyaal aan de oorspronkelijke visie en strategie. Even strikt en secuur in de selectie met wie ze werken, als in de selectie van de druiven. 

De familieleden zijn van begin tot eind nauw betrokken bij het proces. Zij beslissen over de uiteindelijke blend die aan de oorsprong ligt van deze Champagne. Het huis is gevestigd in Épernay, in het hart van de streek. Bijzonder aan dit huis zijn de zeer diepe kelders van maar liefst 7 km lang. Er is dus genoeg ruimte om de vinificatie langzaam te laten verlopen en de wijn tussendoor lang te laten rusten. Ieder druivenras wordt apart gevinifieerd.  De remuage gebeurt, in tegenstelling tot alle andere Grandes Marques, nog volledig met de hand. De dosage daarentegen gebeurt met de nieuwste technieken voor een zeer secure werkwijze. 

De Champagnes van Pol Roger blinken uit in stijl en finesse en kennen allemaal een zeer fijne en aanhoudende mousse.De 90 hectare wijngaarden van Pol Roger strekken zich uit over 3 districten. Montagne de Reims is een heuvelachtig gebied tussen Reims en Épernay waar voornamelijk pinot noir staat aangeplant. De pinot noir die Pol Roger verwerkt wordt dan ook veelal hier verbouwd. De Vallée de la Marne bestaat uit de uitlopers van de Montagne de Reims en volgt de rivier de Marne. De pinot meunier die gebruikt wordt bij Pol Roger komt veelal van cru’s uit dit gebied. Ten zuiden en zuidwesten van Épernay ligt de Côte des Blancs. 

Deze bank van kalksteen en krijt vormt één geheel met Montagne de Reims en bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit verschillende heuvelruggen. De wijngaarden op de helling hebben een oostelijke, zuidoostelijke en zuidelijke expositie. Op de hellingen met oostelijke expositie staat vrijwel uitsluitend chardonnay aangeplant. De Chardonnay gebruikt door Pol Roger komt veelal van cru’s uit dit gebied.

Details

Type wijn: Champagne - Mousserend
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 34%, Pinot Meunier 33%, Pinot Noir 33%
Regio: Reims/Champagne
Substreek: Epernay
Smaak: Intens en Romig
Jaargang: 2015
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2047
Oogst: Handmatig

Scores

94+
Robert Parker
96
James Suckling
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80