Château Angludet, Cru Bourgeois Exceptionnel

Dit wonderschone Château is altijd al één van onze favorieten. De zoete en fruitige neus toont hints van kruiden en geeft een echt aantrekkelijk mondgevoel. Volle, weelderige en sappige, rijpe rodevruchten geven de gepolijste mooie verleidelijke afdronk. De structuur achter deze wijn zorgt voor perfecte balans en harmonie met een mooie verheffend en royaal lange afdronk. Kortom een wijnmet multi-dimensionale kwaliteiten. De wijn krijgt 12 maanden rijping, waarvan 65% op hout en 35% op amfora's. Onze eigen Master Sommelier Laurent Richet geeft de 2023 de volle 10 punten: "Elegance ina bottle, smooth and makes you happy."

Lees meer

94
Château Angludet, Cru Bourgeois Exceptionnel

28.95

Deze wijn is beschikbaar rond juni 2026

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
94

Omschrijving

Een absoluut spectaculair wijngoed onder leiding van Hubert de Bouard, eigenaar van Château Angelus, Saint-Emilion Grand Cru Classé A. Angludet is één van de oudste bezittingen in de Médoc. Het gerestaureerde kasteel dateert uit het midden van de 12e eeuw en is in bezit van de zeer gerespecteerde Bordeaux familie, Sichel. Peter Sichel begon in 1961 met de voortzetting van een glorieus verleden van het Château en bracht het in veertig jaar tot een zeer gevraagde wijn voor liefhebbers over de gehele wereld met export naar 60 landen. 

Toen Benjamin Sichel de leiding overnam in 1989 begon de transformatie naar biodynamie waarin de natuur zijn werk doet en de wijnmaker de middelen biedt om de balans in het natuurlijk proces in de wijngaarden te garanderen. De oppervlakte is 32 ha en de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken 25 jaar. De wijn krijgt een fust lagering van 12 maanden en wordt niet gefilterd. 1/3 van de fusten wordt ieder jaar vernieuwd.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 43%, Merlot 40%, Petit Verdot 17%, Petit verdot 17%
Regio: Bordeaux
Substreek: Margaux
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2023
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2027
Houdbaar t/m: 2037
Oogst: Handmatig
Houtopvoeding: 12 maanden waarvan 60% op barriques (30% nieuw) en 40% op amfora's.

Scores

94
James Suckling
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80