Château Beychevelle, 4ème Grand Cru Classé Magnum

Beychevelle is één van de meest indrukwekkende kastelen in de Médoc en dat geldt ook voor de wijn. Onder de leiding van Philippe Blanc heeft deze 4e Grand Cru Classé zich ontwikkeld tot een wijn van formaat met een grote schare liefhebbers in Engeland maar ook in Azië. De wijn proeft rijk en vol met een heerlijk chocolade randje. Bijna zoet vol rijp fruit. Een krachtige, rijk geschakeerde wijn die een groot rijpingspotentieel heeft.

Lees meer

1,5 liter

Niet voor export

95
Château Beychevelle, 4ème Grand Cru Classé Magnum

243.75

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter

Niet voor export

95

Omschrijving

Château Beychevelle, met het opvallende etiket van het schip met griffioenboog. Dit danken zij aan de tijd toen de eerste hertog van Épernon eigenaar van het château werd. Wanneer de boten in de zeventiende eeuw het domein passeerden, lieten zij als een teken van diep respect en trouw hun zeilen zakken. Beychevelle is een afgeleide van de Gascon-naam Bêcha vêla wat ‘het laten zakken van de zeilen’ betekent. 
 
Beychevelle wordt ook wel het Versailles van de Médoc genoemd vanwege het prachtige kasteel en de schitterende tuinen die op het landgoed te vinden zijn. In totaal omvat dit landgoed 250 hectare, waarvan 90 hectare aan wijngaarden. Het hart van de wijngaard ligt op twee grindplateaus van de Garonne, ontstaan in het Güntz-tijdperk: een perfect terroir voor de cabernet sauvignon. Hun wijngaarden bestaan voor 52% uit cabernet sauvignon, 40% merlot, 5% cabernet franc en 3% petit verdot. 
 
De meest recente verbouwing van Château Beychevelle zorgt ervoor dat er een perfecte harmonie is ontstaan tussen wijngaard en kelder waardoor het terroir tot optimale expressie komt. Er worden hierdoor veel meer complexiteit en diepte onthuld in de wijn. Hier wordt innovatie en traditie perfect gecombineerd. 
 
Tegenwoordig behoort Château Beychevelle tot Grands Millésimes de France, wat eigendom is van de groepen Castel en Suntory, en wordt het vertegenwoordigd door de heer Nobuhiro TORII. De draak op de boeg van het zeilschip is voor veel Aziatische wijnliefhebbers een extra stimulans voor aankoop. Een 4e Grand Cru Classé van formaat.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 6%, Cabernet Sauvignon 46%, Merlot 44%, Petit Verdot 4%
Regio: Bordeaux
Substreek: Saint-Julien
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2010
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2016
Houdbaar t/m: 2029
Oogst: Handmatig

Scores

95
Robert Parker Tasted at the Union de Grand Cru in London. The Beychevelle 2010 has a very refined bouquet with blackberry, mineral, a touch of wild heather – all beautifully defined although still a little closed after bottling. The palate is medium-bodied with a spicy entry, light peppery fruit and a deep, almost broody finish that demonstrates great weight and persistency. This is a great Beychevelle from Philippe Blanc and his team, though it deserves several years in bottle. Tasted November 2012.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80