Château Coutet, 1er Cru Classé

De puurheid van een zeer grootse Barsac met een intense maar gebalanceerde zoetheid. Zeer brede geur met honing, abrikozen en perzik. De smaak is mooi elegant zoet met diepgang en een verfijnd bittertje in de afdronk.

Lees meer

96
97
Château Coutet, 1er Cru Classé

58.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
96
97

Omschrijving

Wijnhuis Chateau Coutet kent een zeer lange en rijke geschiedenis, zo werd het wijnhuis zelfs uitgeroepen tot beste Sauternes van Barsac in 1787. Thomas Jefferson de president van Frankrijk was helemaal verkocht door de kwaliteit van deze wijn. Hij bleek absoluut gelijk te hebben want het wijnhuis kreeg in 1855 de classificatie Premier Grand Cru voor de continue kwaliteit van deze dessert wijn. Het wijnhuis is altijd trouw gebleven aan deze rijke geschiedenis van het wijnhuis en maakt de wijn vandaag de dag nog steeds volgens traditie van elegantie en kwaliteit. 

Het wijnhuis Chateau Coutet is nog steeds in handen van de familie Bay die vandaag de dag een hele staat van dienst heeft. Toch zochten ze samenwerkingen met niemand minder dan Baron Philippe de Rothschild. Ze brachten kennis samen en nog steeds gaan de twee familie's hand in hand samen. De wijngaarden zijn uniek en liggen perfect in de gemeente Sauternes Barsac. Het geweldige leef klimaat waarbij de zon de druiven rustig laat rijpen en de wind vanaf de Gironde zorgt voor de juiste verkoeling maakt dat de oogst geweldig is. 

De gemiddelde leeftijd van de stokken is ruim veertig jaar en dat geeft nu eenmaal volle en krachtige geuren en smaken. De oogst word aangetast door de edele rotting en laat de trossen aan de ranken verkrenten. Hierdoor bouwen de trossen hun kracht op en wordt het suiker gehalte in de druif erg hoog. De oogst is een zeer nauwkeurige en zware klus en wordt gedaan door een tachtigtal experts. Elke druif wordt wordt gecontroleerd en met de hand binnen gehaald. Zo worden enkel de beste trossen in deze wijn verwerkt.

Details

Type wijn: Dessert - Zoet
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Muscadelle 2%, Sauvignon Blanc 23%, Sémillon 75%
Regio: Bordeaux
Substreek: Barsac
Smaak: Zoet
Jaargang: 2019
Alcohol: 13,5, 14
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2050
Oogst: Handmatig

Scores

96
Robert Parker
97
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80