Château de France Blanc

Een verbluffend glas witte Graves, opvallend door zijn subtiele schoonheid. Een wonderschoon aroma van witte bloemen vermengd met een ingetogen mineraliteit en frisheid. Verfijnd tot in detail. De Semillondruif geeft de wijn een vriendelijk karakter en met de Sauvignondruif (70%) vormt dit een geheel als het vierjaargetijdenconcert van Vivaldi; speels, opwindend en harmonieus. Zo hoort witte Bordeaux te zijn.

Lees meer

90
90
Château de France Blanc

29.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
90
90

Omschrijving

Château de France dateert uit de 17e eeuw en is gebouwd op de fundering van een oud landhuis met gewelfde kelders. Nadat diverse nobele families het kasteel hadden bewoond was het Jean-Henri Lacoste die het kasteel en wijngaarden zijn huidige omvang gaf. De wijnproductie in de Graves is de oudste van geheel Bordeaux en bestaat al 2000 jaar. 

Zoals vele grand cru’s in de Graves, bleef Château de France in de schaduw van de bekende grote Châteaux in Bordeaux. Dit duurde tot 1975 toen Bernard Thomass in het kasteel kocht zonder het gezien te hebben. Wat begon als een avontuur werd later een passie die Château de France de status van topwijn gaf die het nu heeft. Bernard’s eerste aanpak was de wijngaard die volledig herplant werd waarna de kelders werden aangepakt. De rode wijnen zijn bekend vanwege hun kracht en elegantie. 

De witte wijnen zijn voornaam, zacht, intens en kunnen een respectabele leeftijd krijgen. Culinair een uitdaging voor elke topchef. De appellatie Pessac-Léogan omvat 60 Châteaux waarvan er 15 de status cru classé hebben.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Sauvignon Blanc 80%, Sémillon 20%
Regio: Bordeaux
Substreek: Pessac-Leognan
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2020
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2027
Oogst: Handmatig

Scores

90
Robert Parker The 2020 de France Blanc rolls out of the glass with notes of baked pears, apple sauce and nutmeg, plus hints of yuzu zest, fresh hay and grapefruit oil. The medium-bodied palate is chock-full of citrus and pear-inspired flavors with a racy backbone and decadent oiliness to the texture, finishing on a peppery note.
90
Vinous The 2020 Château de France Blanc, matured in 30% new oak, has a very promising bouquet of white peach, pineapple and honeysuckle aromas that are well defined and endearing. The well-balanced palate features lime cordial, orange zest and apricot on the entry. Maybe it is missing some mineralité toward the finish, but otherwise I envisage this giving several years of drinking pleasure.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80