Château Duhart-Milon, 4ème Grand Cru Classé

Château Duhart-Milon (voorheen bekend als Duhart-Milon-Rothschild), gevestigd in het Pauillac-district in Bordeaux, is geclassificeerd als een “4eme Cru Classé” volgens de Bordeaux Classification van 1855. Een van de meest gewaardeerde Bordeauxwijnen afkomstig uit dit wijnhuis is de Château Duhart-Milon, een prachtige volle rode wijn met tonen van zoethout en cassis, en een vleugje ceder en hout.

Lees meer

90
92
Château Duhart-Milon, 4ème Grand Cru Classé

95.00

Niet langer beschikbaar

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
90
92

Omschrijving

Château Duhart-Milon is in het bezit van de naburige, zeer gerenommeerde wijnhuis Lafite Rothschild. Beide wijnhuizen vallen onder hetzelfde management, waaronder Oenologist Christophe Congé en Manager Louis Caillard. Lafite Rothschild heeft naast Duhart-Milon ook Château Rieusecc en Château L’Évangile in haar portfolio. Het landgoed van Château Duhart-Milon ligt in aan de westkant van het landgoed Lafite Rothschild. De wijngaard bestaat uit ongeveer 75 hectare grond en is geplant met zowel Merlot (33%) als Cabernet Sauvignon (67%) wijnstokken, bloeiend op een mix van grind en Eolisch zand op kalksteen. Château Duhart-Milon produceert tevens een tweede wijn genaamd “Moulin de Duhart”. In totaal is de productiecapaciteit van dit wijnhuis ongeveer 30.000 kisten per jaar. 

 De geschiedenis van Château Duhart-Milon gaat terug tot in het begin van de 18e eeuw, toen in het Pauillac-district de druivenproductie werd uitgebreid in opdracht van Château Lafite (momenteel bekend als Lafite Rothschild). De eigenaar van Lafite was gedurende die periode de Markies Nicolas Alexandre de Ségur (ook wel bekend als "De Witte Prins"), wie het merk Lafite naar het volgende niveau van succes leidde. Milon-wijnen stonden al bekend om hun uitstekende kwaliteit en werden verkocht door Lafite ter uitbreiding van het bedrijf. Rond dezelfde tijd erfde de familie Castéja de Duhart-Milon-wijngaard, wat toen nog een gebied was van 40 hectare. Het landgoed zou nog ongeveer honderd jaar in bezit blijven van de familie. De jaren die volgden werd Château Duhart-Milon meerdere keren doorverkocht, totdat het uiteindelijk werd overgenomen door de huidige Lafite Rothschild in 1962.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 62%, Merlot 38%
Regio: Bordeaux
Substreek: Pauillac
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2012
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2016
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig

Scores

90
Vinous
92
James Suckling
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80